OLIVER JAKOVČEV

Surađivao je s Oliverom Dragojevićem, a bio je i u politici: ‘Zalutao sam, shvatio sam da mi tamo nije mjesto‘

Jedan od njegovih najpoznatijih dueta je definitivno onaj s Oliverom Dragojevićem, ‘Viruj ti meni‘

Oliver Jakovčev

 Kristijan Jalšić/Happy FM

Bivši član popularne grupe Berekini, Oliver Jakovčev, gostovao je u Special Happy Showu. Glazbenik se rado prisjetio suradnje s pokojnim Oliverom Dragojevićem, za kojeg smatra da zaslužuje Porina za prijateljstvo i kolegijalnost, dotaknuo se i politike u koju je, kako je kazao, zalutao.

image

Oliver Jakovčev

Kristijan Jalšić/Happy FM

Jedan od njegovih najpoznatijih dueta je definitivno onaj s Oliverom ‘Viruj ti meni‘, pjesma za koju je napisao tekst i glazbu. Danas također ima i glazbene večeri ‘Oliver pjeva Olivera‘.

"Utvaram si, rekao bi Ćiro, da imam kao sličan vokal. On je velik čovjek, veliki glazbenik, a prvenstveno veliki čovjek. Ja slobodno mogu reći da je bio i odličan pjevač. Naravno da je on nama svima pa tako i meni uzor. Prvenstveno vrhunski glazbenik, a onda iz toga se sve prelijeva. A toliko je bio jednostavan i dobar čovjek, najbolji, evo ja sam čak i predložio, davno, ne sada nakon njegove smrti, nego puno prije, odmah nakon toga našeg dueta, za Porin za prijateljstvo i kolegijalnost. Neka se uvede ta kategorija i neka je slobodno daju njemu", tako glazbenik smatra Olivera.

Iako su rado surađivali i družili se, glazbenik je otkrio kako se oko jedne stvari ipak nije mogao dogovoriti s pokojnim Dragojevićem. "Nismo se mogli oko jedne stvari složiti, a to je čije je maslinovo ulje bolje. Jedino se tu nismo mogli dogovoriti, on je tvrdio da je njegovo, a ja sam tu kategoričan bio i rekao da je naše s Mutera i Kornata, a on nije popuštao. Ostalo je tako do kraja. Tvrdi Lučanin, kako bi on rekao", otkrio je.

image

Oliver Jakovčev

Kristijan Jalšić/Happy FM
image

Oliver Jakovčev

Kristijan Jalšić/Happy FM

Jedan mandat Oliver Jakovčev bio je zamjenik načelnika općine Tisno. Naknadu od oko 10 tisuća kuna za rad u Općinskom poglavarstvu donirao je tada vaterpolskom klubu Brodograditelj iz rodne Betine. Radi toga je zaradio uvjetnu kaznu koja je kasnije ukinuta, a zanimljivo je da je Vrhovni sud u svom obrazloženju naveo kako do postupka protiv njega nikad nije ni trebalo doći.

"Zalutao sam u politiku, bile su to četiri godine lokalne politike, ali shvatio sam da mi nije tamo mjesto", priznao je da nije više politički aktivan niti želju za tim ima. Mjesto mu je, dodao je, u glazbi, a pred njim je i radno ljeto.

"Pa, evo, u skoro vrijeme izlazi napokon moj drugi samostalni CD na kojem će se naći i pjesma ‘Male branke‘ sa Splitskog festivala koji će biti za dva tjedna. Bit će tu i nekih uspješnica s melodija Istre i Kvarnera i par mojih pjesama koje sam namijenio mojim najboljim prijateljima...", pohvalio se glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 13:05