LJUBAVNA PRIČA

‘Svi imamo onu jednu osobu za koju se pitamo što bi bilo da je ipak bilo...‘

"Šlager" je romantična drama koja prati filmskog redatelja u krizi srednjih godina

Lana Barić i Janko Popović Volarić

 Press/

Redatelj Nevio Marasović, glumci Lana Barić i Janko Popović Volarić te snimatelj Radoslav Jovanov Gonzo na Pula Film Festival dolaze s filmom "Šlager", romantičnom dramom koja prati poznatog filmskog redatelja u krizi srednjih godina koji na Bled pozove svoju neprežaljenu bivšu djevojku da mu pomogne napisati film temeljen na njihovoj vezi.

- "Šlager" je film o dvoje ljudi koji su nekoć bili par i gledamo ih u trenutku kad se opet susreću nakon dugo godina. Oboje su završili filmsku režiju, ali se Sara ne bavi time, već predaje filmsku umjetnost u jednoj privatnoj srednjoj školi. Niko je uspješan redatelj koji iza sebe ima nekoliko igranih filmova, živi u Beču i trenutačno se nalazi na svojevrsnoj životnoj prekretnici. Film koji su Sara i Niko pisali skupa, kad su bili mladi par, a koji je Niko režirao, zove se "Šlager".

image

Janko Popović Volarić

Neja Markicevic/Cropix

Film je bio jako uspješan i sad je Niko pozvao Saru da rade skupa i na novom filmu, samo u ovom trenutku oni već dugo nisu u partnerskom odnosu ni u nekom kontaktu i kroz njihov susret doznajemo sve o povijesti njihove relacije - priča Lana, koju pitamo misli li da bi ovakva priča mogla biti ispričana i u nečijem stvarnom životu.

- Svi smo mi imali onu jednu osobu u životu za koju se pitamo što bi bilo da je bilo. Tu jednu fatalnu ljubav koja se nije ostvarila jer smo se upoznali u krivo vrijeme, jer netko od nas nije bio dovoljno zreo ili jer je netko od nas napravio fatalnu pogrešku. Pa se još i danas pitamo: "Što bi bilo da sada mogu ponovo?" - kaže glumica koja u filmu što ga je režirao Nevio Marasović tumači Saru, dok Niku igra Janko Popović Volarić. Zanimljivo je da su filmsku priču "Šlagera" pisali svi troje.

- Da, svi smo ga zajedno pisali. Nevio i Janko su došli na ideju i pozvali me da im se pridružim još 2021. godine. Film smo snimali na Bledu, u Zagrebu i u Puli. Ne znam točno koliko smo ukupno snimali jer smo radili tijekom duljeg vremenskog perioda - govori Lana.

image

Lana Barić

Vedran Peteh/CROPIX

Što joj je bilo najzahtjevnije pri kreiranju lika Sare?

- S obzirom na to da smo ovo pisali svi skupa, svi smo vukli iz svojih privatnih iskustava. Ne mogu reći da je bilo zahtjevno, cijeli je proces bio divan i raditi s Jankom i Neviom mi je ogroman gušt, ali je svakako bilo izazovno suočavati se s nekim vlastitim situacijama iz prošlosti i emocijama koje su za to vezane. Kako mi je bilo raditi s mojim filmskim partnerom Jankom? On je izvrstan. Bilo mi je divno, kao i s Neviom. To je ona vrsta rada koju bih svakom poželjela, zaista. Postali smo prijatelji i to iskustvo doista smatram dragocjenim - ističe Lana, koju pitamo kako bi reagirala da je u stvarnom životu neka njena bivša ljubav pozove kao pomoć pri ostvarivanju nekog poslovnog projekta. Bi li mu pomogla?

- To bi svakako ovisilo o tome o kome se radi i o čemu se radi - kaže Lana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 05:02