MALO SE PREIMENOVALI

U rodnom listu Dorotea i Milorad, na sceni Doris i Boris: Znate li koja su prava imena ovih poznatih Hrvata?

Doris Dragović, Jacques Houdek, Tony Cetinski, Jasmin Stavros i drugi poznati Hrvati zapravo se zovu sasvim drugačije

Boris Banović, Doris Dragović i Jacques Houdek

 Cropix/

I svjetske i domaće zvijezde često posežu za umjetničkim imenima koja se razlikuju od onih koja im se nalaze u rodnom listu. Doris Dragović, Jacques Houdek, Tony Cetinski, Jasmin Stavros i drugi poznati Hrvati zapravo se zovu sasvim drugačije!

Prvi pjevač benda Pravila igre, Marko Kutlić, također je nedavno promijenio ime. Kutlić je rano postao otac, razveo se, otišao iz benda, odustao od karijere, napustio Hrvatsku i promijenio ime u Marco Dolore. Sada putuje Italijom kao ulični svirač.

image

Marko Kutlić

Vedran Peteh/Cropix

I Tony Cetinski odlučio se na promjenu imena. Iako ga svi znaju kao Tonyja, pravo ime mu je Anthony, prenosi In Magazin Nove TV.

image

Tony Cetinski

Matea Smolčić Senčar/

Pravo ime Jacquesa Houdeka zapravo je Željko Houdek. Na početku svoje karijere glas je posuđivao inozemnim DJ-evima za njihove pjesme pa je svome imenu dao malo francuskog šarma.

"Ime je promijenjeno u Jacques sasvim slučajno, na prijedlog moje susjede iz Turopolja koja je rekla zašto se ti ne bi zvao Žak, s obzirom na to da su me svi zvali Žac. Ja sam nekako jako srastao s tim svojim imenom i vrlo se slabo identificiram s onim Željkom s početka priče, sad mi je Žak postao normalan iako mi je ispočetka bio smiješan, evo, hvala susjedi na imenu‘‘, otkrio je Željko poznatiji kao Jacques.

image

Jacques Houdek

Vedran Peteh/Cropix

A znate li tko je Dorotea Budimir? Nitko drugi nego - Doris Dragović, koja je to ime dobila zahvaljujući menadžeru Zoranu Škugoru.

image

Doris Dragović

Duje Klaric/Cropix

Ima ih još - Ibrica Jusić zapravo je Ibrahim, Tedi Spalato zove se Tadija Bajić, a Boris Banović zapravo je Milorad. Tu je i Jasmin Stavros, koji se zapravo zove Milo Vasić. Njega je preimenovao Rajko Dujmić.

image

Boris Banović

Goran Sebelic/Cropix

‘‘Kako ti se majka zove? Ja kažem Jasna, aha, onda si Jasmin. Onda me ovako gleda i gleda, kaže okreni se malo, gleda mi profil, imaš grčki nos, imaš kakvo porijeklo iz Grčke? Ja govorim iz Grčke? Pa je, neki pradjeda mije bio Grk, on govori Stavros. Ja kažem molim? Jasmin Stavros. Stavros je inače u prijevodu križ, što znači da sam ja odabran, kao da sam odabran, kao da je to Božja volja. A i postoji jedno mjesto, jako atraktivno mjesto, koje se zove Stavros i ima puno likova u filmovima koji se zovu Stavros‘‘, ispričao je ranije za In Magazin Jasmin Stavros.

image

Jasmin Stavros

Tea Cimas/Cropix/Cropix

Od stranih zvijezda najzanimljivija je možda priča slavne voditeljice Oprah Winfrey. Njezino pravo ime je zapravo - Orpah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:24