PREVELIK HONORAR?

Već se zna gdje će Severina nastupati za Novu godinu, no nisu svi zadovoljni: Okrivili grad za rastrošnost?

Za novogodišnju noć se brojni gradovi trude prirediti što spektakularniji doček

Severina

 Matea Smolčić Senčar/

Za jednom od najvećih hrvatskih estradnih zvijezda, pjevačicom Severinom, uvijek je visoka potražnja, a posebice tijekom novogodišnje noći kada se brojni gradovi trude prirediti što spektakularniji doček i na svoje trgove dovesti što atraktivnija imena. Naime, Severina već pola godine unaprijed zna gdje će nastupati te noći - u Sarajevu.

Iako se o nastupu nagađalo već dulje vrijeme, nije bilo poznato tko će još nastupiti osim Severine i koliki će biti troškovi, no sada je potvrđeno da će njen nastup koštati blizu 800 tisuća konvertibilnih maraka, odnosno, oko 400 tisuća eura. Prema ugovoru koji će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisati s agencijom iz Vogošće, organizacija dočeka Nove godine ispred kultne sarajevske Vječne vatre bit će povjerena toj agenciji, prenosi srpski Kurir.

image

Benjamina Karić

Antonio Balic/Cropix

U sklopu ugovora planiran je i prijenos koncerta Sarajevske filharmonije iz Narodnog kazališta putem LED ekrana ispred Vječne vatre, u terminu od 19:30 do 21 sat. Podaci o drugim izvođačima i njihovim naknadama nisu navedeni u ugovoru. Prema pisanjima bosanskih medija, gradonačelnica Karić se obvezala da će Grad Sarajevo iz proračuna izdvojiti blizu 680 tisuća maraka, što s PDV-om iznosi oko 795 tisuća maraka. Ovaj se pozamašan novčani iznos nije svidio nekim Sarajlijama koji su odmah izrazili nezadovoljstvo hrvatskom pjevačicom i novogodišnjim koncertom.

image

Severina u Zadru

Matea Smolčić Senčar i Iva Perinčić/

- Umirovljeni, invalidi i nepokretni borci jedu još i danas iz kontejnera i narodnih kuhinja, a ti, Benjamina, kupuješ stan od 70 kvadrata za 300 tisuća maraka i daješ skoro milijun ovoj dami, al‘ da mi se ne ljutiš, molim te, nakazo jedna, fuj, bolje ti je bilo da si to sve novca podijelila ovoj sirotinji. Ne, vama je do slavlja i još se ponosiš ovim degenskim činom - samo je jedan od upečatljivih komentara na društvenim mrežama povodom novogodišnje proslave u Sarajevu.

Gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, tvrde oni, izgleda, smetaju samo srpski pjevači.

image

Aleksandra Prijović

Jure Miskovic /Cropix

Podsjetimo, Benjamina je na skandalozan način pozvala svoje sugrađane da ne idu na koncert Aleksandre Prijović, koja je usprkos njenim naporima održala tri koncerta tamo. Iako je srpska pevačica nakon prvog koncerta istaknula da je prezadovoljna kako ju je prihvatila sarajevska publika, gradonačelnica Benjamina Karić je na platformi X (nekadašnji Twitter) napisala objavu koja je izazvala brojne polemike, prenosi Kurir.

- Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlasti zabraniti ili odobriti održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo odlučiti hoćete li ići ili ne! Svatko ima pravo izbora - napisala je gradonačelnica koju su mnogi stanovnici Sarajeva podržali i istakli kako srpskoj pevačici nije mesto u Zetri, a bilo je i onih koji su naglasili da ni "ne znaju tko je ona".

Naposlijetku, Aleksandra Prijović održala je tri fantastična koncerta u Zetri, i nije se obazirala na bojkot koji je gradonačelnica Sarajeva prethodno uputila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 15:14