‘NISAM PODRAVKA‘

Vlatka Pokos promijenila prezime, sad je otkrila zašto: Odrekla ga se kad joj je bilo 14 godina

Pjevačica i voditeljica prisjetila se svoje odluke s kojom je izrazila zahvalnost posebnoj ženi u njezinom životu

Voditeljica i pjevačica Vlatka Pokos

 

 Saša Burić /Cropix

Hrvatska pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos nedavno je prekinula vezu s bivšim ragbijašem Većeslavom Holjevcem, a onda je otkrila da ponovno odlazi iz Hrvatske. Vlatka često otvoreno priča o svom privatnom životu na društvenim mrežama, a sad je pričala o tome kako je s 14 godina promijenila svoje prezime.

"Bez namjere da ikoga uvrijedim, želim demantirati one koji me uporno nazivaju Podravkom. Nisam Podravka, niti je Sokolovac u kojem sam odrasla Podravina, iako gravitira Koprivnici. To područje je doslovno tromeđa Bilogore, Kalnika i Podravine. Moja mama, djevojačkog prezimena Pokos je podrijetlom Zagorka, a otac mi je bio Dalmatinac/Vlaj iz splitskog zaleđa. Genetikom i fizičkim izgledom sam definitivno više Dalmatinka i ponosna sam na to podrijetlo", napisala je pa ispričala kako je došlo do toga da promijeni svoje prezime.

"Mislim da moja neobična ljubav prema Dalmaciji definitivno ima veze s mojom genetikom. Pritom moram naglasiti da sam, kao 14-godišnjakinja, promijenila prezime Vuković u Pokos kao izraz zahvalnosti i želje da se identificiram s mojom bakom Ljubicom Pokos koja me odgojila i ženskom stranom moje obitelji koja je uvijek bila snažnija i stup naše obitelji. Moja mama i baka odgojile su mene i moje tri sestre u svakom smislu, uz podršku mog očuha, kojeg zovem ocem. Kulturom i stilom sam Zagrepčanka, a srce mi je u Dalmaciji. Najviše sam kozmopolit, građanka svijeta!", napisala je.

Pokos je već neko vrijeme u centru pozornosti zbog veze s Većeslavom. U travnju je otkrila da su zajedno, a nakon nekoliko mjeseci su i prekinuli. "Ponekad se u životu sretne dvoje dobrih ljudi, no to ne znači da su dobri i zajedno. Nikad neću razumjeti interes javnosti i medija za moj privatan život ali eto, enigma je riješena. Uostalom, u Hrvatskoj za mene, za sad, nema mjesta u profesionalnom smislu stoga sam opet napustila Lijepu Našu. Sve vas puno pozdravljam i volim. Život u dvoje može biti lijep ali nikako pod svaku cijenu. Isto tako, sreća i ispunjenost jedne zrele žene, poput mene, odavno ne ovisi o ljubavi muškarca. Najviše od svega na svijetu volim i cijenim svoju slobodu i samostalnost", napisala je nedavno na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. kolovoz 2024 19:02