SUKOB SE NASTAVLJA

Vlatka Pokos se ponovno obratila skladatelju, okomila se na njegovu suprugu: ‘Ponosni muž bivše plesačice...‘

Splitski skladatelj se prisjetio jedne večeri kad mu se pjevačica povjerila, a ona je sve njegove navode demantirala

Voditeljica i pjevačica Vlatka Pokos
 

 Saša Burić /Cropix

Hrvatska pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos ponovno se obratila skladatelju Ernestu Pelaiću, nakon što je on odgovorio na njezine prijašnje objave o njemu. Inače, skladatelj je na Facebooku napisao svoje prisjećanje na jednu davnu toplu splitsku noć u kojoj mu je Vlatka rekla da će napustiti Srebrna krila, što nitko tada nije znao. Napisao je i kako ga je glazbenik Mustafa Ismailovski htio "upariti" s Pokos, što je nju jako naljutilo, a rekla je kako će se zbog toga vidjeti i na sudu.

Sad je Pokos, u novoj objavi, spomenula i skladateljevu suprugu i njezinu navodnu prošlost.

"Zanimljivo je gledati jednog osrednjeg skladatelja u slobodnom padu od uglađenih, ljigavih riječi do demonstracije svojeg pravog stanja duha; primitivnog, neinteligentnog i skučenog, začinjenog dozom nemoći i mržnje prema ženama koje su mu apsolutno oduvijek i zauvijek nedokučive, nedostupne, jake... Osrednji skladatelj, ali navodno dobar poštar, koliko čujem. Ponosni suprug, navodno, bivše plesačice na štangi... Znate li onu staru balkansku: sve su žene ku*ve osim moje majke, žene i kćeri... Na veliku žalost rvackih klečavaca, koji se pojavljuju posvuda, na najneočekivanijim mjestima, živimo u 21. stoljeću. Držite se svojih ‘svetih‘ i ‘poštenih‘ supruga, a ostale žene pustite na miru. Njih možete imati jedino u svojim mokrim snovima. Bijednici! Show must go on!", napisala je ona.

Nakon Vlatkine nove objave se za Dnevno oglasio Ernest te rekao da je zabrinut za svoju suprugu i kćer. "Ova žena je potpuno bolesna. Ma nije me briga što mene vrijeđa, ali mojoj ženi sam bio prvi momak i upoznao je s tek navršenih 18. Poštena do boli, nikad ništa ni u bolesnim mislima ove lude nije radila. Bila zaposlena u vrtiću, a sada u zaštitarskoj tvrtki. Ovo je već nešto što ne znam kako će ona reagirat, ali vrlo neinteligentno od nje i bolesno", rekao je on pa dodao:

"Kći mi je trudna i ne znam kako će ona primiti srcu ove bolesne konstrukcije i laži jer je iznimno osjetljiva na majku. Ali da je prevršila mjeru, je. Da će na ovome ostati, neće."

Kako smo ranije pisali, Pelaić se na Facebooku prisjetio jedne davne tople splitske noći, a Vlatka se ubrzo oglasila.

"Nakon jedne festivalske večeri proveo sam nekoliko kasnih noćnih sati s Vlatkom (moj dragi prijatelj Muc (Mustafa Ismailovski, op.a.) nas je pokušavao ‘uparit‘), i tada mi je u povjerenju rekla da uskoro odlazi iz Srebrnih krila, što tada još nitko nije znao", napisao je on.

"U moru stupidnih i lažljivih medijskih napisa o mojoj malenkosti, naišla sam na jedan koji je u meni izazvao bijes i gađenje. Izvjesni Ernest Pelaić, skladatelj i tekstopisac kojeg znam iz glazbenih krugova iz 90-ih godina, ali ne bih ga stavila niti u kategoriju poznanika, ljigavo izjavljuje kako smo proveli ‘nekoliko kasnih sati zajedno‘ na Splitskom festivalu davne 1994. godine, jer nas je moj dragi kolega i prijatelj Muc ‘pokušavao spariti‘. Nikad u životu nisam s dotičnim, za kojeg ne znam niti kako izgleda, provela ‘kasne sate‘ niti mu se povjeravala o odlasku iz Srebrnih krila. Svi su se glazbenici družili na terasi hotela Bellevue tijekom festivala i tamo sam po prvi puta upoznala mnoge velike zvijezde, poput Doris i Miše Kovača. To je jedino mjesto gdje je Pelaić mogao biti u mome društvu, a ostalo su njegovi mokri snovi. Moj odlazak iz Srebrnih krila nije bio nikakva tajna, držala sam se dogovora kako ću u grupi provesti četiri godine, a ostala sam gotovo pet. Prljava insinuacija da je Muc bio nekakav provodadžija je još vise degutantna jer je riječ o preminuloj osobi. Muc me tretirao kao mlađu sestru kao i ostali dečki iz grupe i s njima sam provela pet zanimljivih glazbenih godina, ispunjenih putovanjima i smijehom. Prema meni su se odnosili zaštitnički i uvijek sam to naglašavala i na tome sam im jako zahvalna. Naime, imala sam samo 19 godina, bila sam dijete a svijet show businessa i svijet uopće, pun je predatora poput Ernesta Pelaića. Tužan je muškarac koji se nakon uspješne glazbene karijere na ovakav način mora promovirati. Sigurno neću dozvoliti da me se na ovaj način blati. Od Pelaića očekujem ispriku ili ću zadovoljštinu potražiti na sudu. Fuj!!!", poručila mu je pak Vlatka.

Ubrzo se o skandalu oglasio i Ernest koji je rekao kako se zabezeknuo kad je pročitao da je "spavao" s Vlatkom. "Nisam spavao s Vlatkom Pokos", započeo je svoju objavu.

"Poznati portal prije par sati objavio je tekst o mom odnosu s Vlatkom Pokos, a iz naslova se može naslutiti kako sam proveo intimnu noć s Vlatkom Pokos. Kao mladi skladatelj u usponu, još tamo davnih 90-ih godina, uistinu sam proveo mnogo intimnijih trenutaka s (tada i danas) jako poznatim pjevačicama, ali sa Vlatkom istini za volju - nisam. Da sam radio u mljekari vjerojatno bi moj predmet interesa bile mljekarice, u ljekarnoj ljekarnice, u komunalnoj ustanovi čistačice. Jednostavno okruženje ti nameće, htio ti ili ne, osobe s kojima ćeš provoditi slobodno vrijeme. Iako nije u muškom karakteru da tako nešto negira, ja moram, istine radi. S Vlatkom Pokos nisam spavao, ali naravno da je istina da smo se družili te 94-te godine. Tada je pjevala na Splitskom festivalu jednu od moje dvije pjesme te festivalske godine. Te ljetne večeri proveli smo do kasno u noć u ugodnom i nadahnutom druženju. Jednoj drugoj (plavokosoj) želio sam biti barem do te granice vjeran. Ali, bilo je lijepo. Moj prijatelj, na žalost danas pokojni, Mustafa Ismailovski Muc mi je par godina kasnije priznao da nas je pokušao spojiti, ali mu očito nije pošlo za rukom. Vlatka je tada bila lijepa mlada djevojka, ali ja sam uvijek bio naklonjeniji plavušama, iako su me i one drugih boja kose skoro došle glave", napisao je on.

Kasnije je Pelaić tražio od Vlatke da mu se ispriča jer je unijela nemir u njegovu obitelj, što je Pokos također komentirala, a među ostalim je rekla kako će skladatelj imati priliku ispričati joj se na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:42