GRAŠO I HANA

Zaljubili su se prošlo ljeto, vezu okrunili brakom, a stiže i beba: Donosimo sve detalje ‘vjenčanja godine‘

Petar Grašo i Hana Huljić izrekli su sudbonosno ‘da‘ u Splitu, u crkvi Svetog Dominika

Hana Huljić i Petar Grašo

 Cropix

Koju minutu prije sedam navečer tri su crna Mercedesa stala ispred crkve Svetog Dominika u Splitu. Iz jednog od njih izašli su Petar Grašo i Hana Huljić, ona u decentnoj vjenčanici brenda Arileo, a on u tamnosivom smokingu s leptir mašnom. Okruženi fotoreporterima i diskretnim tjelohraniteljima zastali su, mahnuli okupljenima, pa nasmijani i zaljubljeni produžili u crkvu.

image

Petar Grašo i Hana Huljić ispred restorana

Josko Ponos/Cropix

Tako je u subotu navečer počelo vjenčanje godine o kojoj su Split i Hrvatska brujali mjesecima. Mladenci su sudbonosno da izrekli pred paterom Jozom Čirkom, svojim obiteljima i kumovima. A onda su se oko 20 sati crkvom prolomili veliki pljesak i uzvici.

"Hvala vam svima!", rekao je nasmijani Grašo, držeći Hanu za ruku dok su izlazili iz crkve.

Dok su ih pratile kamere i blicevi fotoreportera, ušli su u auto i otišli prema restoranu "Adriatic", gdje su nastavili slavlje.

image

Petar Grašo i Hana Huljić

Bozo Vukicevic/CROPIX

"Osjećam se kao muž!", dodao je Grašo, a Hanin otac Tonči Huljić nadovezao se: "A ja se osjećam kao punac!".

Mnoštvo znatiželjnika okupilo se pred crkvom na splitskom Pazaru koji su mladence ispratili pri ulasku, ali i strpljivo čekali da ceremonija završi kako bi im čestitali. Mladenka je blistala u prekrasnoj bijeloj vjenčanici s potpisom splitskog Arilea, a do oltara je koračala u cipelama, također splitskog brenda Ledenko. Za kumu je izabrala svoju najbolju prijateljicu i Huljićevu uzdanicu Domenicu Žuvelu. Uz Grašu su, na jedan od najvažnijih dana u životu, stajala čak tri najbolja prijatelja. Poznati košarkaš Dino Rađa, Tomaž Kavčič, ali i javnosti manje poznat prijatelj iz školskih klupa.

Pažnju je, osim mladenaca, plijenila i kuma u neobičnom plavom kombinezonu, ali i Viktorija Rađa koja je pristigla u crvenom odijelu kao i ponosna majka Vjekoslava koji je za ovaj važan dan izabrala rozu toaletu. Nakon ceremonije, okupljeni su slavlje nastavili u splitskom restoranu, a širi krug obitelji i prijatelja s mladencima će ovaj važan događaj u njihovim životima proslaviti na jesen.

No slavilo se i u petak, dan uoči vjenčanja kad su se obitelj i prijatelji okupili u restoranu u Žrnovnici.

image

Vjekoslava i Tonči Huljić

Bozo Vukicevic/CROPIX

Veza splitskih glazbenika Petra Graše i Hane Huljić prve je sekunde kad se za nju doznalo lani u listopadu izazvala nevjerojatan interes javnosti, a pravi bum dogodio se kad je početkom siječnja i službeno potvrđeno da je Hana 12 tjedana trudna. Ništa manje nije bilo zanimanje za njihovo vjenčanje.

Obožavatelji su se, posebno oni Grašini, u početku pomalo i podijelili zbog činjenice da je Petar nakon više od 24 godine provedene u ljubavi s Danijelom Martinović ljubavnu sreću pronašao u 14 godina mlađoj kćeri njegova velikog prijatelja i suradnika Tončija Huljića. Neki su smatrali da je to možda prerano s obzirom na to da se, barem službeno, za prekid s Danijelom doznalo lani u svibnju, premda su prijatelji para potvrdili da su već mjesecima prije toga bili razdvojeni. Preispitivalo se je li kraju jedne od dugovječnijih romansi na domaćoj glazbenoj sceni presudila upravo nova ljubav, je li razlika u godinama između Hane i Petra možda prevelika...

image

Ivan Huljić

Bozo Vukicevic/CROPIX

Kako god, više je ipak bilo onih koji su novom paru poželjeli sreću i dali svesrdnu podršku. No novi ljubavni par na domaćoj javnoj sceni nije za sve to previše mario. Oni su se jednostavno zaljubili, prošloga ljeta shvatili da su više od prijatelja te su uživali u svojoj ljubavi. Komentari su, po ustaljenom Grašinu, ali i Haninu običaju bili prilično šturi kad je o privatnom životu riječ, a mediji su bili gladni svake, pa i najmanje informacije. Grašin i Hanin telefon doslovno se užario od poziva, mira ni najmanje nije imao ni Tonči Huljić, a za komentar se zvalo čak i Grašina oca Zorana.

image

Vjenčanje Hane Huljić i Petra Graše

Josko Ponos/Cropix

- Razumljiv mi je interes medija po pitanju Hane i Petra, ali nikad se nisam javno referirao na privatan život i odnose, kako svoje obitelji tako i izvođača s kojima radim. To više što i Petar i Hana imaju slične stavove prema prezentaciji osobnog života u medijima, a Petar je usto i velik obiteljski prijatelj. Ako su oni sretni, a koliko vidim, jesu, onda smo Vjekoslava i ja sretni - kratko je tad komentirao Tonči Huljić.

Grašo je u svojem komentaru bio prilično šaljiv, posebno kad se tad, u listopadu, čim se za vezu doznalo, pričalo kako je Hana trudna.

image

Viktorija i Dino Rađa sa sinom

Bozo Vukicevic/CROPIX

- Prvi put čujem za to. Kao i mnoge informacije o kojima se piše ovih dana, ni ova nije istinita. To više što je Tonči Huljić moj sadašnji punac, otkako je napisao 'Misu', postao je još uzoritiji i zabranio djeci da išta rade prije braka - rekao je Grašo, no ubrzo nakon toga ono što su bila nagađanja i tračevi postalo je istina. Tu je par bio malo otvoreniji: Hana je kratko potvrdila sretnu vijest, a Grašo je tijekom gostovanja na Narodnom radiju izjavio: "Trebalo mi je neko vrijeme, kao, vjerojatno, svakom čovjeku, da sam sa sobom osvijestim tu divnu informaciju i sad živimo u slatkom iščekivanju. Kad zatvorimo vrata naše kuće, živimo kao sve normalne obitelji koje čekaju prinovu". U šaljivom tonu govorio je i o mijenjanju pelena: "Mislim da ima i drugih članova ove familije koji trebaju guglati kako se to radi".

Presretni budući roditelji sretnu su vijest podijelili sa svojim obiteljima, Huljić i Grašo, na sam Božić, a one su prvi put zajedno slavile. Sreći nije bilo kraja, a tad se oglasio i Tonči Huljić o svojoj budućoj ulozi djeda.

- Stalno sam govorio 'Hoćete me više napravit' didom?' A kad je došao taj trenutak, malo me uhvatila panika. Ja sam čovjek koji uvijek planira na duge staze. A što sad kad postaneš dida? Sad samo čekam - pradida - bio je komentar slavnog splitskog hitmejkera.

image

Tomaž Kavčič i Domenica Žuvela

Bozo Vukicevic/CROPIX

Možda prvi put otkad se zna za njegovu ljubav s Hanom, Grašo se malo više otvorio govoreći o toj temi tijekom nedavnog gostovanja na jednoj srpskoj televiziji.

- Dogodila se ljubav. Ljubav se treba događati, ne treba se planirati, o ljubavi ne treba previše pričati. To su neke stvari koje čovjek treba gajiti sam u sebi, ne treba se razmetati time. Da, postoji ljubav. Da, događa se jedan predivan period života s osobom koja ti toga trenutka znači najviše i s kojom se planiraš prepustiti i ploviti - rekao je Grašo u emisiji "Premijera Vikend Specijal" na televiziji Pink. Nadovezao se s nekoliko riječi o svadbi 19. veljače.

- To nije tajna, iako smo vidjeli 40 datuma. I Hana i ja smo osobe koje se ne vole pojavljivati u novinama. Nevjerojatno je da smo baš mi bili na toliko naslovnica, osobe koje se ne vole pojavljivati javno - otkrio je Grašo, a sreću nije skrivao ni kad je govorio o budućoj ulozi oca.

image

Hana Huljić i Petar Grašo

Tom Dubravec/CROPIX

- Postat ću tata. Zahvalni smo na svakom koraku koji je vodio prema nama. Malo nam je smiješno da nas ljudi hvataju telefonom svuda, imam 25 godina karijere, ali, očito, ljudima fali malo tih lijepih priča. Ali ja ću se i dalje truditi čuvati svoju privatnost jer želim da ljudima bude bitna pjesma, a ne moja spavaća soba - naglasio je Petar, koji je iskreno govorio o odnosu s obitelji Huljić.

- Tonči i ja smo uvijek jedan drugom bili na raspolaganju, od prvog trenutka, i prijateljski, i privatno, i poslovno. Uvijek smo bili obitelj, a sad smo to i formalno-pravno. Obožavam tu familiju, zaista, oduvijek, i ona se vrlo dobro slaže s mojom obitelji. Živimo kao svi normalni ljudi. Šalimo se, zezamo, smijemo. Uživamo raditi glazbu i strašno sam sretan što imamo tu sjajnu sinergiju i što kad radimo, zajedno s Vjekoslavom, događaju se ti veliki hitovi - zaključio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 07:08