LEGENDARNI GLUMAC

Anthony Hopkins otkrio zbog kojih uloga žali: ‘Igrao sam Hannibala Lectera jednom, ali sam pogriješio...‘

Film ‘Kad jaganjci utihnu‘ izašao je 1991. godine, a od tada su snimljena još dva nastavka koja nisu doživjela tako veliki uspjeh

Anthony Hopkins

 Stōk Cold Brew Coffee/backgrid/backgrid Uk/profimedia/Stōk Cold Brew Coffee/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Legendarni glumac Anthony Hopkins sa svojom je karijerom započeo sredinom 60-ih godina i ostvario velike uspjehe u glumačkom svijetu. Igrao je brojne uloge, ali je najpoznatiji po onoj u filmu "Kad jaganjci utihnu" iz 1991. godine.

U filmu je utjelovio lik serijskog ubojice Hannibala Lectera, a u istu se ulogu vratio još dva puta. Prvi je film doživio ogroman uspjeh, a danas se smatra jednim od najboljih horor filmova svih vremena. Upravo zbog toga je krenulo snimanje nastavaka "Hannibal" iz 2001. i "Crveni zmaj" iz 2002. godine, a u oba je filma ulogu Lectera dobio Hopkins.

image

Anthony Hopkins

Imdb

Filmovi pak nisu bili niti blizu uspješni kao prvi film, a Hopkins je rekao da je požalio što je prihvatio uloge u nastavcima, piše Far Out Magazine.

"Igrao sam Hannibala Lectera jednom, ali sam pogriješio kad sam pokušao još dva puta. Uloga u ‘Kad jaganjci utihnu‘ je bila dobra. Bio je to dobar film. Ali ne želim više glumiti Hannibala. Dosta s tim", rekao je glumac.

image

Sir Anthony Hopkins

Matt Baron/Shutterstock Editorial/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 08:50