BITKA OKO IMOVINE

Bijesna bivša žena traži milijune: ‘Zamijenio me Playboyjevom zečicom i uselio ju u moju kuću, strpajte ga u zatvor!‘

Sudu je rečeno da su Rothschild i De Souza čak 21 godinu bili skupa, a upoznali su se još kao studenti

Richard Rothschild i Sherra Michelle

 Youtube/X/screenshot/

Nakon 11 godina braka i dvoje djece, britanski poduzetnik Richard Rothschild (49) razišao se sa suprugom Charmaine De Souzom (50) 2016. godine, a samo dvije godine kasnije je spomenuti poduzetnik Playboyjevu zečicu Sherru Michelle uselio u stan bivšeg para u Miamiju vrijedan 2,3 milijuna funti.

Nadalje, 2019. godine je visoki sud dao De Souzi 1,73 milijuna funti, dok je 49-godišnjem Rothschildu ostalo 634 tisuća funti. Milijunaš je kasnije tvrdio da je "bez novca" nakon što je bio prisiljen svoj Lamborghini i svoju imovinu predati bivšoj ženi.

image

Richard Rothschild i Sherra Michelle

X/screenshot/

Rothschild, koji je promijenio ime iz Richard Pierzchalo-Piasecki i nije dio poznate bankarske obitelji Rotschild, osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu zajedno sa svojom majkom Wandom Radziszewskom 2019. godine. I Richard i Wanda Radziszewska prekršili su sudske naloge u vezi s imovinom koja je De Souzi bila obećana, ali četiri godine kasnije, De Souza još uvijek duguje gotovo 750 tisuća funti i bila je opterećena velikim dugovima dok se borila s bivšim suprugom. Sudac je upozorio Rothschilda i Radziszewsku da su oboje u "ozbiljnom riziku od zatvorske kazne" jer nisu isplatili potreban novčani iznos.

Inače, sudu je rečeno da su Rothschild i De Souza čak 21 godinu bili skupa, a upoznali su se još kao studenti. Vodili su uspješan telekomunikacijski posao u zapadnom Londonu i uživali u raskošnom načinu života. S druge strane, njihov je razlaz postao itekako kompliciran i gorak kada je Rothschild uselio svoju tadašnju djevojku, Playboyjev model Sherru Michelle, u njihov bivši stan u Miamiju.

Tvrdio je da imovina pripada samo njemu, ali je sudac za razvode odlučio da mora podijeliti imovinu sa svojom bivšom suprugom, i to po pola. Rothschild je kasnije krenuo u pravnu bitku - tvrdio je da je odluka o razvodu "nepravedna", no nije bio uspješan u svojoj namjeri, a sada mu prijeti zatvor nakon što su i on i njegova majka navodno blokirali prodaju stana bivšeg para vrijednog 1,23 milijuna funti u zapadnom Londonu.

image

Richard Rothschild i Sherra Michelle

X/screenshot/

Suci su naredili da se nekretnina proda kako bi De Souza stavila u džep oko 500 tisuća funti koje joj duguje njezin bivši. Doduše, sudu je rečeno da Rothschildova majka odbija popustiti, s obzirom na to da njezina bivša snaha zahtijeva da se i ona i njezin sin smjesta zatvore. Medijima se obratio njezin odvjetnik, piše The Sun.

image

Sherra Michelle

YouTube/screenshot/

- De Souza je osakaćena tekućim troškovima i dugom koji proizlazi iz kontinuiranog kršenja sudskih naloga koje radi tuženik i neispunjavanja najjednostavnijih zahtjeva da se stvari pokrenu. Sve je to, naravno, namjerno i ponizno ponašanje obaju tuženika osmišljeno da osujeti sve razumne pokušaje da se stvari dovedu do kraja, gotovo osam godina nakon sudskog spora - tvrdi njen odvjetnik.

- Unatoč tome što radi puno radno vrijeme, roditelj je dvoje djece i vodi tvrtku, podnositeljica zahtjeva morala je sama preuzeti većinu tereta pripreme parnične/ovršne dokumentacije. To uzima svoj danak - zaključio je njen odvjetnik i dodao kako je opterećena ogromnim dugom koji su uzrokovali Richard Rothschild i Wanda.

Tom Gilchrist, predstavnik Radziszewske, rekao je da je planirala izaći iz stana u Londonu i preseliti se u stan svoga sina u Miamiju, ali je loše zdravlje njezina supruga spriječilo preseljenje. Doduše, sudac je odbacio njegove argumente i naredio mu da preda 586 tisuća funti odvjetnicima za De Souzu u roku od tjedan dana.

- Imali ste oko pet godina. Ako vam se ne sviđaju ti uvjeti, neće biti plaćeno i obveza će se održati - zaključio je sudac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 18:19