‘NISAM SRETAN‘

Bivšeg nogometaša najurili s posla, a onda su počele curiti mučne poruke: ‘Ljudi koji su ih vidjeli su užasnuti‘

Nakon dugogodišnje nogometne karijere je Jermaine krenuo raditi kao voditelj emisija na BBC-ju

Jermaine Jenas

 Catherine Ivill/Afp

Engleski voditelj i bivši nogometaš Jermaine Jenas posljednjih je godina vodio emisiju "The One Show" na BBC-ju, a pojavljivao se i u "Match of the Day". Ovih je dana Jermaine dobio otkaz na BBC-ju nakon pritužbi za njegovo ponašanje na radnom mjestu.

Bivšeg su nogometaša maknuli iz obje emisije, a ugovor je bio raskinut ovaj tjedan, piše BBC.

image

Jermaine Jenas

Paul Ellis/Afp

Optužbe protiv voditelja su uključivale neprimjerene poruke koje je slao mlađim članovima osoblja. Jenas se oglasio nakon otkaza te rekao kako "ne može baš pričati o tome". "Kao što vjerojatno možete vidjeti, nisam sretan zbog toga", rekao je za talkSport radio. Dodao je i da postoje "dvije strane u svakoj priči", ali da će pustiti svoje odvjetnike da se bave s tim.

Na pitanje je li bio iznenađen nakon što su ga optužili rekao je da "ne može razgovarati o tome". "Moram to ostaviti svom timu odvjetnika koji trenutno upravljaju situacijom". Istaknuo je pak da je situacija "teška", ali da mora poslušati svoje odvjetnike. Jermaine je za BBC posljednji put vodio emisiju ranije ovog ljeta.

image

Jermaine Jenas

Carl Court/Afp

Kako prenosi BBC, njegova emisija "The One Show" je dio BBC studija, točnije BBC-jeve komercijalne produkcijske tvrtke, što znači da njegova plaća nije u javnoj domeni. On je postao stalni član voditeljskog tima te emisije 2021. godine, uz Alexa Jonesa. Uz to je radio i kao voditelj na radiju talkSport, a u trenutku kad su vijesti o njegovom otkazu obišle svijet je bio u eteru.

Radijska postaja je za njegov otkaz saznala prije programa, ali su odlučili da bi Jermaine trebao nastaviti voditi. "S obzirom na niz ozbiljnih optužbi o kojima se izvještava, kako se priča razvija, na Jermaineu je da se oglasi na način na koji on želi. Ne postoje planovi da se Jermaine pojavljuje kao voditelj na talkSportu u skorijoj budućnosti", poručili su oni.

image

Jermaine Jenas

Catherine Ivill/Afp

Nakon prvih optužbi su se pojavile i nove optužbe za neprimjereno ponašanje. Uz ženu koja ga je prva optužila da joj je slao neprimjerene poruke se javilo još nekoliko članica osoblja koje su prošle kroz isto, prenosi Daily Mail. Međutim, izvori kažu da "nema naznaka nezakonitostima" u slučaju bivšeg nogometaša. Poruke koje je slao zaposlenicama BBC-ja su navodno "užasnule" one koji su ih pročitali.

Jermaine je već 13 godina u braku s Ellie Penfold, kojoj je, kako prenose strani mediji, rekao za tvrdnje i optužbe protiv njega. Sa suprugom ima tri kćeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:44