ZABRANILI IM ČEŠNJAK

Bizarni propisi koje moraju slijediti Charles, William i Kate: ‘Znate li zašto ne smiju jesti četvrtaste sendviče?‘

Osim što se moraju pridržavati različitih pravila ponašanja, moraju paziti i što jedu, a jedan specijalitet je ukinuo Charles

Kraljica-supruga Camilla i kralj Charles III.

 Odd Andersen/Afp/Profimedia

Britanska kraljevska obitelj mora se pridržavati brojnih pisanih i nepisanih pravila, od kojih su neka zaista bizarna i teško da bi ih se bilo tko mogao pridržavati. Kraljevska obitelj osim pravila odijevanja i ponašanja ima i pravila o hrani koju jedu. O istima je u dokumentarcu "Secrets of the Royal Kitchen" progovorio bivši kraljevski kuhar Graham Newbould.

image

Kralj Charles i kraljica Camilla

Royalportraits Europe/bernard Rubsamen/Bestimage/Profimedia/

On je osam godina radio za članove kraljevske obitelji. Dvije je godine proveo u Buckinghamskoj palači, a šest u Kensingtonskoj. Sad je otkrio koju hranu obitelj ne jede. Kako kaže, obitelj odbija jesti hranu s oštrim rubovima te je zabranjeno poslužiti im istu.

"Članovi kraljevske obitelji nikad ne jedu četvrtaste sendviče jer tradicija kaže da svatko tko im daje hranu sa šiljatim rubovima pokušava srušiti britanski tron", kaže Graham. Kraljica Elizabeta je tako jela okrugle sendviče uz svoj popodnevni čaj.

image

Britanska kraljevska obitelj

Daniel Leal/Afp

Osim toga, kraljevska obitelj ne jede ni češnjak, što je prije nekoliko godina potvrdila kraljica Camilla. Tada je gostovala u "MasterChefu" gdje ju je voditelj pitao: "Češnjak je zabranjen zato što smeta prilikom razgovora?"

"Tako je. Uvijek se klonimo češnjaka", rekla je supruga kralja Charlesa.

image

Kraljica-supruga Camilla i kralj Charles III.

Odd Andersen/Afp/Profimedia

Niti jedan član kraljevske obitelji ne jede školjke kako se ne bi otrovali hranom, a kralj Charles je zabranio i foie gras, koji se, prema njegovom mišljenju, pravi na neetičan način. Inače, foie gras se pravi od povećane pačje ili guščje jetre što se postiže prisilnim hranjenjem životinja, što se Charlesu nije svidjelo.

image

Kraljevska obitelj

Backgrid/backgrid Usa/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 13:39