POVRATAK DIVE

Celine Dion svaki se dan borila da bude spremna za OI: ‘Nisam htjela doma pjevati samoj sebi. Odabrala sam borbu i Pariz‘

Ako ne mogu trčati, hodat ću. Ako ne mogu hodati, puzat ću. Ali neću stati, rekla je Celine Dion

Celine Dion

 Amazon Prime Video Via Bestimage/bestimage/profimedia/Amazon Prime Video Via Bestimage/bestimage/profimedia

Počašćena sam što sam nastupila večeras, na ceremoniji otvaranja u Parizu 2024. Puna sam radosti što sam se vratila u jedan od svojih najdražih gradova - kazala je Celine Dion nakon svoje dirljive glazbene izvedbe na spektaklu otvorenja Olimpijskih igara u Parizu. Teško bolesna pjevačica na sceni se pojavila u prekrasnoj bijeloj svjetlucavoj haljini, a ceremoniju je zatvorila izvedbom klasika, ‘L’Hymne à l’amour‘ Edith Piaf. Publika je njen nastup ovjenčala ovacijama, a komentatorica prijenosa Kelly Clarkson prozvala ju je ‘vokalnom sportašicom‘.

Inače, danima uoči samog spektakla šuškalo se o njezinom nastupu na otvorenju Igara, a mnogi tvrde kako bi to moglo označiti njezin povratak na glazbenu scenu. Podsjetimo, Celine Dion je krajem 2022. objavila da boluje od rijetke neurološke bolesti koja uzrokuje ukočenost mišića i povećanu osjetljivost na zvuk, dodir i emocionalne podražaje. Višestruko nagrađivana 56-godišnja glazbenica zbog bolesti je otkazala sve koncerte u 2023. i 2024. godini. No, nije se predala. Borila se protiv svog lošeg zdravlja s jednakom odlučnošću i odlučnost kao što bi to učinio svaki sportaš svjetske klase, ističe Daily Mail, koji piše kako je njezin trijumfalni povratak na pozornicu na ceremoniji otvaranja u petak navečer u francuskoj prijestolnici okončao strah da bi njena neizlječiva autoimuna bolest mogla značiti kraj karijere jedne od najpoznatijih pjevačica na planetu.

image

Celine Dion

-/Afp

- Ako ne mogu trčati, hodat ću. Ako ne mogu hodati, puzat ću. Ali neću stati, rekla je Celine Dion u jednom od mnogobrojnih teških trenutaka kojih je, nažalost, bilo mnogo posljednjih godina. Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, nestrpljiva da se vrati, pjevačica je bila podvrgnuta svakodnevnoj fizikalnoj i vokalnoj terapiji, boreći se protiv bolesti koja je prvi put dijagnosticirana 1956. godine i pogađa jednog od milijun ljudi.

Olimpijski moto - brže, više, jače - kao da je pisan i za glazbenu zvijezdu, naglašava Daily Mail koji podsjeća kako je nastup zvijezde do posljednje minute bio obavijen velom tajne. Čak i nakon što je ranije ovog tjedna viđena u Parizu, predsjednik Macron odbio je otkriti hoće li nastupiti u intervjuu za TV kanal France 2. No, Celine Dion svoj je povratak spomenula još prije tri mjeseca.

- Imam dva izbora. Ili ću trenirati poput sportaša ili ću se isključiti, ostati kod kuće, slušati svoje pjesme i pjevati samoj sebi. Odabrala sam borbu, želim ponovo vidjeti Pariz - kazala je tada za Vogue France.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 06:04