PRIMIRJE

Cher nakon 9 mjeseci odustala od zahtjeva za skrbništvo nad sinom

Majka i sin su se uspjeli dogovoriti izvan sudnice, a njihovi odvjetnici kažu da će ‘raditi na obnovi obiteljskih veza‘

Cher

 Image Press Agency/nurphoto/shut/shutterstock Editorial/profimedia/Image Press Agency/nurphoto/shut/shutterstock Editorial/profimedia

Cher je odlustala od zahtjeva za skrbništvo nad svojim sinom Elijahom Blueom Allmanom, javljaju američki mediji. Prije devet mjeseci 78-godišnja pjevačica sudu je predala zahtjev za skrbništvo nad 48-godišnjim sinom navodeći kao glavni razlog probleme sa zlouporabom droge. No, čini se da su se majka i sin uspjeli dogovoriti izvan sudnice i žele raditi na "obnovi obiteljske veze".

U izjavi Elijahovih odvjetnika Avija Levyja i Stevena Brumera za magazin People piše kako su "uspješno zastupali Elijaha te je Cher svojevoljno povukla zahtjev."

"Ovaj ishod omogućava da se obje strane fokusiraju na ozdravljenje i obnovu obiteljskih veza, proces koji je započeo s medijacijom, a sada se nastavlja", napisali su.

image

Cher i Elijah Blue 2002. godine

Alain Rolland/maxima Prod/bestimage/profimedia/Alain Rolland/maxima Prod/bestimage/profimedia

Ni pjevačica ni njezin sin nisu bili prisutni na sudskom saslušanju 13. rujna, no Cherina odvjetnica Gabrielle Vidal rekla je da su "privatno riješili sva pitanja". Zato je pjevačica odlučila povući zahtjev. Naglasila je da, ako se ukaže potreba, zahtjev može ponoviti.

Cher je u prosincu prošle godine angažirala odvjetnike tvrdeći da je skrbništvo nad sinom "hitno potrebno", jer se boji da on "neće doživjeti sljedeću godinu". Tvrdila je, također, da Marieangela King, supruga njezina sina, nije prikladna za skrbnika jer je njihov odnos "zatvoreni krug ovisnosti o drogama i kriza mentalnog zdravlja". U zahtjevu su njezini odvjetnici napisali da sav novac koji Allman dobije, brzo bude potrošen na drogu, pa njezin sin nema sredstava za život.

image

Elijah Blue Allman i Marieangela King na sudu u Los Angelesu

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Sud je u siječnju odbio njezin zahtjev jer nije primio svu potrebnu dokumentaciju od Allmanovih odvjetnika, a kasnije ga i odbacio jer je Elijah uspio dokazati da može upravljati svojim životom, a testovi su pokazali da dulje vrijeme ne uzima nikakva opojna sredstva.

U svibnju su se majka i sin prvi put sastali bez odvjetnika, da bi razgovarali o rješenju, a sudeći po povlačenju zahtjeva, razgovori su bili uspješni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 11:00