SLAVNI GLUMAC

Danas počinje suđenje Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehaja: Prijeti mu do 18 mjeseci zatvora

Glumac je 2021. godine na setu filma ‘Rust‘ propucao snimateljicu iz rekvizita, nakon čega je ona preminula

Alec Baldwin

 Ross D. Franklin/Afp

Glumac Alec Baldwin je početkom siječnja ove godine optužen za ubojstvo iz nehaja, nakon što je na setu filma "Rust" 2021. godine upucao snimateljicu Halynu Hutchins. Kako piše Sky News, suđenje glumcu će započeti danas, a ako ga proglase krivim, prijeti mu do 18 mjeseci zatvora.

Prvi dan suđenja će se odabrati 12 porotnika te će se pred njima predstaviti dokazi. Biranje porotnika bi moglo trajati cijeli dan, a sutra bi trebale započeti uvodne izjave tužiteljstva i obrane. U slučaju da se porota brzo odabere, izjave bi mogle biti pomaknute za danas. Tužitelji imaju, kako pišu strani mediji, dvije mogućnosti za dokazivanje. Jedna od njih se temelji na nemarnom korištenju vatrenog oružja, dok se druga temelji na dokazivanju sumnje da je glumac u potpunosti zanemario sigurnost drugih.

image

Alec Baldwin

Frederic J. Brown/Afp

Na popisu svjedoka našlo se 12 ljudi, koji su bili prisutni tog kobnog dana na setu. Među svjedocima su se našli i policijski i FBI istražitelji. Kao potencijalni svjedok je navedena rekviziterka Hannah Gutierrez, koja je također među optuženima u ovom slučaju i koja je u travnju osuđena na 18 mjeseci zatvora. Međutim, Hannah je trenutno u procesu žalbe te njezini odvjetnici navode da se ne želi inkriminirati.

U pucnjavi je ranjen i redatelj i scenarist Joel Souza, koji će također svjedočiti na suđenju. On je naveden kao svjedok tužiteljstva. Potencijalni svjedok obrane je pomoćnik redatelja i koordinator sigurnosti Dave Halls, koji je dobio uvjetnu kaznu od šest mjeseci nakon što je priznao krivnju za prekršaj nemarnog korištenja smrtonosnog oružja.

Aleca će na suđenju zastupati Luke Nikas i Alex Spiro iz njujorškog ureda Quinn, Emanuel, Urquhart & Sullivan. Spiro je prije Baldwina zastupao Elona Muska, Jay Z-ja i druge zvijezde.

image

Fotografija: Profimedia
Alec Baldwin

Profimedia/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:29