SPREMA SE ZA OBRANU

Diddy se priprema za suđenje, traži da mu se predaju svi dokazi protiv njega

Reper je zatražio da suđenje bude u travnju ili svibnju sljedeće godine

Sean ‘Diddy‘ Combs

 Nydn/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Reper Sean Diddy Combs čeka svoje suđenje u pritvoru u New Yorku, a sad od istražitelja zahtijeva da mu predaju bilo kakve dokaze koje imaju protiv njega kako bi se mogao pripremiti za obranu nakon uhićenja.

Diddyjev pravni tim je podnio sudski dokument u kojem traže da im se predaju svi dokazi kako bi mogli "pregledati materijal prije proljetnog datuma suđenja", prenosi Mirror. U dokumentu piše da Diddy i dalje tvrdi da ima pravo na "brzo suđenje" te želi zatražiti da suđenje bude u travnju ili svibnju 2025. godine.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Dc/Backgrid Uk/Profimedia

Pravni tim traži pristup svemu što su vlasti zaplijenile iz reperovih domova u Miamiju i Los Angelesu tijekom pretresa u ožujku. Vlada je u dokumentu navela kako imaju nekoliko terabajta elektroničkog materijala, uključujući mobitele, laptope, tablete te tvrde diskove. Također pretražuju fizičke dokaze zaplijenjene u Diddyjevim domovima. Tužitelji pregledavaju i poslovnu evidenciju financijskih institucija, telefonskih tvrtki, hotela kao i aviokompanija.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Mark Ralston/Afp

Combsovi odvjetnici su rekli kako su zaplijenili i "dodatne uređaje" koji pripadaju Combsu. "Vlada tek sad započinje pregledavati i kopirati te elektroničke uređaje, uključujući i one koji su zaplijenjeni u ožujku 2024. Pravovremena predaja ovih materijala je kritična za pripremu obrane gospodina Combsa", rekli su.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Reper je uhićen prošlog mjeseca te ga se tereti za reketarenje, trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije te kriminalna djela vezana uz prostituciju. Osim toga je optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje. Njegov pravni tim je dva puta tražio jamčevinu za repera, što im je bilo i odbijeno. Ovih su dana ponovno zatražili jamčevinu, a spremni su dati do 50 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 11:02