NEĆE VIŠE ŠUTJETI

Elon Musk osudio transrodnu kćer, ona mu uzvratila: ‘Lažove. Izgledam dosta dobro za mrtvu ku** kako si me nazvao‘

Ovaj otac dvanaestero djece je tvrdio da je bio ‘prevaren‘ pri puštanju Vivian na operaciju promjene spol

Vivian i Elon Musk

 Screenshot/x/profimedia/

izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, rekao je u intervjuu s Jordanom Petersonom da mu je žao i da je bijesan zbog svog iskustva sa svojim transrodnim djetetom - Vivian Jennom Wilson, a istaknuo je da je "izgubio sina" te da ga je ubilo ono što on naziva "woke virusom".

image

Vivian Jenna Wilson, 2022.

Jvshvisions/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Doduše, Vivian, nekada poznat kao Xavier, odgovorila je svom ocu i istaknula kako "izgleda dosta dobro za jednu mrtvu ku**". Nadalje, Wilson je poručila svojim 13 tisuća pratitelja da se "odriče Muska, a ne obrnuto".

"Mislim da je pretpostavio da neću ništa reći i da ću ovo pustiti da prođe. To neću učiniti jer ako namjeravaš lagati o meni bezočno pred milijunskom publikom, neću to samo tako pustiti", rekla je u intervjuu za NBC News.

Wilson je rekla da, otkad zna za sebe, Musk joj nije pružao podršku. Rekla je da je on rijetko bio prisutan u njezinu životu, ostavljajući nju i njezinu braću i sestre na brigu njihovoj majci ili dadiljama iako je Musk imao zajedničko skrbništvo, a ako bi i bio prisutan, najčešće bi je samo grdio.

"Bio je hladan. On se jako brzo razljuti. On nije brižan i narcisoidan je", rekla je Wilson, koja je dodala da ju je kao dijete maltretirao zbog pokazivanja ženstvenih osobina te je vršio pritisak da mora izgledati muževnije. Tjerao ju je da produbi glas već u osnovnoj školi.

Također, 20-godišnjakinja je također podijelila jedan od starih "tweetova" svoga oca, u kojem je napisao da je ona "rođena homoseksualka i blago autistična" te ga kritizirala zbog "potpuno lažnih tvrdnji" o njoj. Izjavio je i da je kao dijete uzimala njegovu odjeću iz ormara, a ona tvrdi da je njegovo sjećanje u potpunosti lažno.

- Kao da se doslovno ništa od ovoga nikada nije dogodilo. Ikada... - napisala je.

image

Muskova kći, Vivian

Screenshot/x/

Podsjetimo, ovaj otac dvanaestero djece je u ponedjeljak tvrdio da je bio "prevaren" pri puštanju Vivian na operaciju promjene spola.

- Prevaren sam pri potpisivanju dokumenata za Xaviera - rekao je 53-godišnji milijarder psihologu dr. Jordanu Petersonu u intervjuu za Daily Wire, koristeći Wilsonino "mrtvo ime" nakon što je 2022. promijenio spol.

- Nisam uopće shvatio što se događa. Covid je bio u tijeku, pa je bilo puno strke oko svega, a rečeno mi je da bi Xavier mogao počiniti samoubojstvo ako se ne podvrgne promjeni spola - rekao je Musk.

image

Elon Musk

Bruno Bebert/bestimage/profimedia

Također, Musk je tada ustvrdio da je koncept dopuštanja promjene spola djeci "nevjerojatno zao" i rekao da oni koji promiču te zahvate "trebaju ići u zatvor". Peterson se tijekom intervjua nekoliko puta ubacivao u Muskovo izlaganje te tu čitavu situaciju nazvao "nevjerojatno zlom", s čime se Musk složio. Inače, Xavier se zove Vivian od 22. lipnja 2022., a više nema očevo prezime već majčino. Naime, odabrala je prezime Wilson jer se želi udaljiti od biološkog oca. Dodatno, prije dvije godine je ispričala kako ne želi imati nikakve veze s njim, prenosi Page Six.

- Izgubio sam sina. Oni to zovu mrtvo ime, s razlogom. Razlog zašto se to zove mrtvo ime je taj što je vaš sin mrtav. Moj sin Xavier je mrtav, ubio ga je virus woke uma - zaključio je Musk.

image

Dokumenti o promjeni imena i spola iz 2022. godine

Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Podsjetimo, "woke kultura", koja se često povezuje s osviješćenošću o društvenim nepravdama, postala je značajna tema u suvremenom društvu. Njezin utjecaj proširio se izvan izvorne povezanosti s rasizmom na šire područje borbe protiv svih oblika diskriminacije.

Aktivisti i zagovornici društvenih pravdi koriste društvene medije za podizanje svijesti o nepravdi, organizaciju pokreta i poticanje promjena.

Zahvaljujući društvenim mrežama, woke kultura omogućuje jačanje glasova manjinskih skupina, pružajući im platformu za izražavanje iskustava i borbu protiv diskriminacije. Kroz promjene u jeziku i uvođenje novih termina, nastoji se stvoriti inkluzivno društvo bez vrijeđanja i diskriminacije. Tako, primjerice, društveni pokreti poput Black Lives Matter, feminizma i LGBTQ+ prava igraju ključnu ulogu u rastućoj svijesti o društvenim nepravdama. Mladi, posebno aktivni na društvenim medijima, postaju nositelji promjena, sudjelujući u prosvjedima i zalažući se za ravnopravnost i pravdu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:46