‘ŠTO JE OVO?‘

Holivudska zvijezda pojela otrovnu bobicu na ulici, a onda se na neko vrijeme prestala javljati zabrinutim fanovima

Alicia je otputovala u Englesku gdje je pronašla grm sa šarenim bobicama. Jednu od njih je i probala

Alicia Silverstone

 Instagram/

Slavna glumica Alicia Silverstone, zvijezda filma "Clueless", šokirala je obožavatelje novim videom u kojem je na ulici isprobala nepoznatu bobicu. U šetnji gradom je pronašla grm s kojeg je otkinula malu, narančastu bobicu, a svoje je pratitelje pitala znaju li o kakvoj je bobici riječ.

"Pronašla sam nešto i ne mogu shvatiti što je to, treba mi vaša pomoć. Zagrizla sam je jer je bila na ulici i razgovarali smo o tome je li to rajčica ili ne. Definitivno nije rajčica zbog svojih listova. Što je to onda?", rekla je Alicia pa dodala kako "smatra da ne bi to trebala jesti."

Glumicu su u komentarima videa, koji je prikupio 2.9 milijuna pregleda, odmah upozorili da prestane jesti bobice. Naime, Alicia je zagrizla Jeruzalemsku trešnju, biljku s otrovnim plodovima. Ista može izazvati temperaturu, znojenje, povraćanje, bolove u trbuhu, glavobolju te ubrzan rad srca.

image

Alicia Silverstone

Instagram/

Dok su je neki zamolili da im kaže je li dobro, drugi su se pitali zašto je uopće uzimala nepoznatu biljku s ulice, odnosno iz nečijeg vrta. "Alicia! Prestani jesti misteriozno voće iz tuđih vrtova", "Zašto bi netko jeo nešto s biljke koju ne može identificirati?", "Nemoj jesti nešto što ti nije poznato jer se možeš otrovati. Budi oprezna", pisali su joj.

Drugi su joj fanovi rekli o kojoj je biljci riječ te da se nikako ne smije jesti. "O, moj Bože. Jeruzalemska trešnja je jako otrovna. Nadam se da si dobro", bio je jedan od komentara. Glumica se kasnije oglasila na Instagramu te rekla da je dobro te da "nije progutala" plod biljke.

Solanum pseudocapsicum, poznata kao Božićna ili Jeruzalemska trešnja, jako je štetna ako se pojede te bi se s njom trebalo rukovati uz nošenje rukavica. Liječnica Hana Patel je rekla da biljka može izazvati i smrt. "Ako se biljka ili voće pojede, rani simptomi mogu uključivati temperaturu, znojenje, povraćanje, bolove u stomaku, glavobolju i ubrzan rad srca. Simptomi se javljaju nakon nekoliko sati i mogu trajati danima"; rekla je ona pa dodala da mogu izazvati i alergijske reakcije kože.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 20:51