REDATELJ U ČUDU

Hollywood bruji o potezu Joaquina Phoenixa: ‘Odustao je od gay uloge u zadnji čas, što se dogodilo?‘

Film nije trebao biti za publiku mlađu od 18 godina, a sada je snimanje u potpunosti odgođeno i to pet dana prije početka

Joaquin Phoenix in Joker: Folie a Deux 

 Supplied By Lmk/landmark/profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Joaquin Phoenix odustao je od romantične drame redatelja Todda Haynesa samo nekoliko dana prije početka snimanja koje je sad u potpunosti odgođeno. Naime, Phoenix je trebao biti zvijezda filma, koji još nema naslov, a u kojem bi glumio muškarca što zajedno sa svojim ljubavnikom bježi u Meksiko, ali je odustao pet dana prije produkcije u Guadalajari piše magazin People.

Glumac nikada nije ni stigao u Meksiko već je odluku da napušta projekt donio iz Los Angelesa. Phoenix je na filmu radio s Haynesom i autorom Jonom Raymondom, trebao ga je producirati Killer Films, a MK2 je bio prodajni predstavnik.

Nije jasno zašto je Phoenix odustao, ali vjerojatno su ipak financije bile faktor, izvještava IndieWire. Međunarodna prodaja filma započela je prije Europskog filmskog tržišta u veljači, međutim, projekt je u srpnju počeo propadati.

Izvori su prošle godine otkrili da će se radnja filma odvijati u 1930-ima, a film će imati oznaku NC-17, što znači da nije primjeren za mlađe od 18 godina.

image

Joaquin Phoenix in Joker: Folie a Deux

Landmark Media/alamy/alamy/profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

„Joaquin me tjerao da nastavim i govorio mi da ne da idemo dalje. Ovo će biti film s oznakom NC-17. Cijelo filmsko iskustvo potaknuo je Joaquin. Film je inspiriran njegovom odvažnošću i željom da probije barijere i uđe u neugodna mjesta veze između dva glavna lika, ali ipak se cijeli proces nastanka filma činio vrlo organskim“, podijelio je Haynes.

Filma neće biti sada kada je Phoenix odustao, prenosi Deadline, a budućnost cijelog projekta je neizvjesna. U filmu je trebao glumiti i Danny Ramirez, a neki članovi filmske ekipe još nisu plaćeni.

Producentica Christine Vachon potvrdila je odlazak Phoenixa na Facebooku.

„Verzija ovih priča uistinu se dogodila i bila je to noćna mora“, započela je svoju objavu na Facebooku 9. kolovoza te opravdala odluku da se Phoenixa koji je inače heteroseksualac postavi u ulogu homoseksualnog lika.

„I MOLIM VAS -- ako ste u iskušenju da mašete prstom ili nas opomenete da to dobijemo ako odaberemo heteroseksualnog glumca – NEMOJTE. Ovo je bio NJEGOV projekt koji je on doveo u SAD-- i Killerova povijest o radu s LGBTQ glumcima/ekipom/redateljima govori sama za sebe“, napisala je u nastavku objave.

U međuvremenu, sumnja se da Haynes kreće na svoj sljedeći projekt, seriju Trust koju piše zajedno s Raymondom, tvrdi IndieWire, Phoenix ponovno glumi Jokera u filmu Joker: Folie à Deux, koji izlazi kasnije ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 18:20