ŠOKIRALI FANOVE

Jack Black otkazao turneju svog benda zbog neprimjerene izjave njegovog kolege o Trumpu

Rock duo je trebao nastupati u još nekoliko gradova u Australiji i Novom Zelandu

Jack Black i Kyle Gass

 Instagram

Glazbenik i glumac Jack Black, član rock dua Tenacious D, otkazao je ostatak turneje benda zbog neprimjerenog komentara koji je na pozornici izjavio njegov kolega, Kyle Gass. Jack i Kyle nastupali su u Sydneyju, a taj je dan Gassu bio rođendan, prenosi BBC.

Na pozornicu su mu iznijeli tortu. Rekli su mu da zaželi želju prije nego što puhne svjećice, na što je on rekao: "Nemoj promašiti Trumpa idući put", aludirajući na atentat na bivšeg predsjednika SAD-a koji se dogodio proteklog vikenda. Bend je nastavio koncert nakon izjave, ali se Jack nekoliko dana kasnije oglasio na društvenim mrežama.

"Iznenadilo me ono što je rečeno na nastupu u nedjelju. Nikad ne bih tolerirao govor mržnje ili poticao političko nasilje bilo koje vrste. Nakon puno razmišljanja, mislim da nije primjereno da nastavimo turneju, a svi budući planovi stavljeni su na čekanje. Zahvalan sam fanovima na njihovoj podršci i razumijevanju", napisao je na Instagramu.

Kyle se također oglasio na društvenim mrežama.

"Rečenica koju sam improvizirao u nedjelju navečer u Sydneyju je bila vrlo neprimjerena, opasna i užasna pogreška. Ne podržavam nasilje bilo koje vrste i u bilo kojem obliku. Ono što se dogodilo je tragedija i jako mi je žao zbog moje loše procjene. Iskreno se ispričavam svima koje sam iznevjerio i iznimno mi je žao zbog bilo kakve boli koju sam uzrokovao", poručio je glazbenik.

Unatoč njihovim isprikama, korisnici društvenih mreža su oštro osudili ovaj potez, a brojni su poručili da više nikada neće otići na koncert Tenacious D-ja. "Jack Black bi trebao dati otkaz svom kolegi", "Jack Black je izgubio moje poštovanje", "Ovo je sramota", pisali su.

Međutim, bilo je i onih koji su stali na njihovu stranu. "To je bila šala koja je pošla po zlu. Nisi jedina osoba kojoj se to dogodilo", "Znamo da ne podržavaš nasilje, imaš zlatno srce", "Oni koji te poznaju znaju da nisi to zaista mislio", pisali su Kyleu u komentarima.

Bend je inače trebao nastupati u još nekoliko gradova diljem Australije, a najavili su i koncerte na Novom Zelandu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 00:34