OTKRIĆE

Javila se tajna sestra Liama i Noela Gallaghera: ‘Ja želim kontakt, ali tko zna što oni misle...‘

Emma Davies polod je vanbračne veze Tommyja Gallaghera. Oca je upoznala, ali pokušaji da upozna braću nikada nisu bili uspješni

Najava turneje koju su fanovi čekali 15 godina

 Amer Ghazzal/alamy/alamy/profimedia/Amer Ghazzal/alamy/alamy/profimedia

Nakon što je početkom rujna objavljeno da će se Oasis ponovno okupiti za turneju 2025. godine, nakon 15 godina žestokih svađa i javnog prepucavanja braće Noela i Liama Gallaghera, nastao je nevjerojatan kaos i pomama za ulaznicama za njihove koncerte. Dostigle su cijene od nekoliko tisuća funti. Mediji su prepuni tužnih priča tvrdokornih fanova koji su se godinama molili da se braća pomire barem toliko da nastupe zajedno, a sada ne mogu doći do karata za povijesnu turneju.

No, Emma Davies, 51-godišnjakinja rođena u Manchesteru, zdravstvena djelatnica iz Chesihera, nije se ni potrudila doći do ulaznica. Njezin sin je pokušao na sve moguće načine, čak i prijavivši se za lutriju, no nije uspio. Davies je to ispričala reporterima Daily Maila, u ekskluzivnom članku u kojem je otkrila da je ona sestra, točnije polu-sestra Noela i Liama Gallaghera.

Davies je rođena 11 mjeseci nakon Liama, u istoj bolnici. Njezin je otac Tommy Gallagher, koji je bio na glasu kao netko tko voli švrljati izvan braka i nije baš vjeran supruzi Peggy. Tommy je imao poprilično dugu izvanbračnu aferu s Emminom majkom June tijekom 1970-ih. Braća, koja su i nakon žestokog raskola i raspada benda, ostala jako bliska s majkom, nisu se baš slagala s problematičnim ocem.

image

OASIS 1997. godine

Courtesy Everett Collection/everett/profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

Emma Davies i braća Gallagher odrasli su u istom susjedstvu, u manchesterskom predgrađu Burnage, no nisu se poznavali. Davies je doznala tko joj je otac tek s 23 godine, 1995. kada je kupila proslavljeni album Oasisa (What‘s The Story) Morning Glory. Majka joj je tada rekla da su joj Noel i Liam braća.

Prisjetila se djetinjstva.

- Sve što mi je majka rekla je da nije znala da je Tommy oženjen, da ju je zaveo i da su imali tu neku vezu. - kazala je te dodala kako je posljednje njezino sjećanje na oca bilo kada ga je majka tužila jer je željela troškove za uzdržavanje djeteta - Nakon toga nije bilo kontakta, barem koliko ja znam. Mama me držala podalje od toga. Dok sam odrastala znala sam da imam oca koji ima drugu djecu i to sam jednostavno prihvatila.

image

Noel Gallager s majkom Peggy

Eamonn And James Clarke/pa Images/profimedia/Eamonn And James Clarke/pa Images/profimedia

Nakon što je doznala istinu, više je puta na različite načine pokušavala kontaktirati s braćom, no nikad u tome nije uspjela. Oca je prvi i zadnji put vidjela 2006. godine ali vrlo brzo su se udaljili i prestali komunicirati.

Naravno da i dalje želi upoznati braću.

- Voljela bih se sresti s njima. Očigledno je da poželiš upoznati braću. Nemam nikakvih loših osjećaja. Bilo bi sjajno da smo u kontaktu. Smatram da bi većina ljudi koji nakon mnogo godina otkriju da imaju brata ili sestru za koje nisu znali, poželjelo čuti nešto više o tim ljudima. - rekla je u intervjuu - Ipak, teško je predvidjeti što Gallagheri misle. Oni su slavni, imaju mnogo novca i vjerojatno misle da sam ja nitko i ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:19