ODAO JOJ POČAST

Johnny Depp ima novu kolekciju umjetničkih djela inspiriranih njegovom bivšom: ‘Znam je iznutra, veličanstvena je‘

Glumac je predstavio već nekoliko kolekcija svojih djela, a ova posljednja je inspirirana tarotom i glumčevim životom

Vanessa Paradis i Johnny Depp 2010. godine

 Martin Bureau/Afp/Profimedia/Martin Bureau/Afp/Profimedia

Slavni glumac Johnny Depp se u posljednje vrijeme počeo ozbiljnije baviti umjetnošću, a njegova su djela već nekoliko puta bila izložena u galeriji Castle Fine Art u Londonu. Sad je glumac otkrio svoju novu kolekciju djela inspirirana tarotom te njegovim životom.

Jednom je slikom posebno odao počast svojoj bivšoj partnerici Vanessi Paradis, s kojom ima sina Jacka i kćer Lily. Djelo je nazvao "The Empress" ili u prijevodu "Carica". "Izgleda kao kruna koja je prebrodila oluje. Pokazuje određenu hrabrost i snagu predanosti. Kruna je bila kroz puno toga, ali još uvijek sjaji", rekao je Depp, prenosi Daily Mail.

image

Kolekcija umjetničkih djela Johnnyja Deppa

Jas Lehal Media Assignments/pa Images/profimedia/Jas Lehal Media Assignments/pa Images/profimedia

"Znam tko je ona iznutra. Ona je veličanstvena. Ona je pragmatična. Ona je praktična", dodao je glumac. Uz "The Empress" je predstavio i djela "The Lovers", "The Emperor" i "The Strength", koja je inspirirana slikom koju je Johnny naslikao kad su on i Vanessa čekali prvo dijete.

Inače, Johnny i Vanessa su bili zajedno 14 godina, a prekinuli su 2012. godine.

image

Johnny Depp i Vanessa Paradis

Robyn Beck/Afp

Glumac je rekao da su ga majčinski instinkti koje je vidio u Vanessi potaknuli na istraživanje ideja o unutarnjoj snazi tijekom slikanja. Slika "The Lovers" prikazuje početak njihove priče, a "The Emperor" je inspiriran djelom koje je naslikao tijekom snimanja filma "Jeanne du Barry".

image

Johnny Depp

Patrick Baz/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:22