RAZLIČITA MIŠLJENJA

Jon Voight kritizirao kćer Angelinu Jolie zbog stava o ratu u Gazi: ‘Ona je pod utjecajem antisemita‘

Slavni glumac i njegova kći su, kako kaže, potpuno različite osobe, ali je unatoč svemu jako voli

Jon Voight i Angelina Jolie

 D‘avanzo Maurizio/ipa/abaca/profimedia/alessandro Bremec/nurphoto/

Oskarovac Jon Voight je u novom intervjuu za Variety progovorio o svojoj kćeri Angelini Jolie te je kritizirao zbog toga što podržava Palestinu usred rata između Izraela i Hamasa. Svoju je kćer nazvao "neukom" i "naivnom".

"Izložena je propagandi. Ona je pod utjecajem antisemita. Angie ima vezu s UN-om i uživa govoreći u korist izbjeglica. Ali, ti ljudi nisu izbjeglice", rekao je glumac pa dodao:

"Ona je neupućena u to koja je prava priča jer je u petlji s Ujedinjenim Narodima".

image

Jon Voight

Alessandro Bremec/Nurphoto Via Afp

Angelina je ranije obnašala ulogu posebne izaslanice UN-a za izbjeglice, a tada je i progovorila protiv Izraela i njegovog bombardiranja Gaze, nakon napada Hamasa na Izrael.

"Ono što se dogodilo u Izraelu je čin terorizma. Međutim, to ne može opravdati nevine živote izgubljene u bombardiranju civila u Gazi koji nemaju gdje otići, nemaju pristup hrani ili vodi, nemaju mogućnost evakuacije pa čak ni osnovno ljudsko pravo da prijeđu granicu i potraže utočište", rekla je tada.

image

Angelina Jolie

Angela Weiss/Afp

Njezin je otac pak kritizirao "naivne aktiviste" koji govore da se u Gazi i na Zapadnoj obali ima više od pet milijuna palestinskih izbjeglica. "Oni su prevaranti koji nikad ne izlaze iz svog balončića", rekao je pa dodao i da je Angelina među njima.

Dodao je i da mu je teško razgovarati o različitim mišljenjima i općenito razlikama koje on i njegova kći imaju. "Ne želi dijeliti sa mnom ovako stvari jer je drugačijeg mišljenja", poručio je pa nastavio:

"Volim svoju kćer. Ne želim se svađati s njom. Ali, činjenica je da je pod utjecajem UN-a. Od samog početka su bili užasni s ljudskim pravima. Zovu ih ljudska prava, ali je to zapravo samo napadanje Izraela".

image

Angelina Jolie

-/Instar Images/Profimedia

Unatoč tomu što se često ne slažu i imaju različita mišljenja, Voight je rekao da mu je njegova kći jako bitna u životu. "Volim svoju kćer. Sretan sam kad je Angelina sretna. Kad je njoj teško i meni je teško. Kad je ona potištena i ja sam", kaže.

Ovo nije prvi put da je Voight javno "napao" svoju kćer zbog njezine podrške Palestini. Prošle je godine na društvenim mrežama rekao da je "razočaran u nju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2024 18:50