IŠLI SU NA SUD

Kći markiza nastavlja borbu protiv nasilnog bivšeg: ‘Ne može uzimati djecu bez nadzora. Počela su se ponašati kao on‘

Lady Isabella je prošle godine šokirala svijet ispoviješću o braku i traumatičnim trenutcima kroz koje je tada prolazila

Lady Isabella Hervey i Christophe De Pauw

 Rl1/Backgrid Uk/Profimedia

Britanska aristokratkinja Lady Isabella Hervey početkom je godine progovorila o nasilju koje je pretrpjela u braku s bivšim suprugom Christopheom de Pauwom. Pričala je o njegovoj aferi, fizičkom nasilju, teškom životu nakon razvoda... Bivši su supružnici u utorak išli na sud gdje je Isabella nagovarala suca da spriječi Pauwa da bez nadzora prilazi njihovoj djeci.

"Ne mogu prihvatiti to da ih uzima bez nadzora. Nisu cijelu godinu bili bez nadzora, ali trebaju suca da to odluči", rekla je Isabella, prenosi Daily Mail. Inače, par je živio u Belgiji, a Isabella danas s djecom živi u Portugalu.

image

LLady Isabella Hervey

Darwin/Capital Pictures/Profimedia

Hervey je oduvijek sanjala o sretnoj obitelji, a san joj se nakratko i ostvario. Bivši su supružnici dobili prvo dijete, sina Victora, 2016. godine, a zajedno imaju još dvoje djece. Njihova je savršena priča prošle godine doživjela potpuni preokret. Tada je Isabella rekla kako joj je Christophe "slomio lubanju" u bolnici, nakon što je rodila treće dijete.

Njezina sestra Lady Victoria je ubrzo objavila šokantne fotografije na kojima je pokazala Isabelline ozljede, a sama Isabella je rekla: "Postoji još puno više fotografija i videa, ali je psihičko nasilje bilo najgore za mene. Sve to se događalo u blizini moje djece i najčešće ispred njih. Dečki, koji imaju šest i sedam godina, ponašaju se prema meni kao njihov otac. Jako je uznemiravajuće."

Hervey je inače podnijela tužbe protiv bivšeg i u Belgiji i u Portugalu, a njezina se sestra slaže da ga "treba zatvoriti". "On je serijski nasilnik. Varao bi moju sestru i onda bi je kaznio za to. Udario je moju sestru nakon što je rodila njihovo treće dijete", rekla je Victoria prošle godine.

image

Lady Isabella Hervey i Christophe De Pauw

Rl1/Backgrid Uk/Profimedia

Isabella je prošle godine, u iskrenoj ispovijesti, ispričala o traumatičnim trenucima iz braka s Pauwom. "Sve što znam je da sam imala potres mozga. Christophe je imao aferu. Preselio se živjeti sa svojom novom djevojkom i ispraznio našu kuću, uzeo je gotovo sav namještaj. Zatim se vratio po Simbu, omiljenog psa mog sina Victora. Zgrabio je Simbu za vrat i bacio ga u prtljažnik svog automobila. Gurnula sam glavu unutra jer sam pokušavala izvući psa, no zamalo sam ostala zarobljena jer je on pokušao zalupiti prtljažnik. Tada me gurnuo na pod. Pala sam unatrag, udarila glavom i onesvijestila se. Kad sam došla k sebi, jedno od moje troje djece pokušavalo me reanimirati. Moja najmlađa kći, četverogodišnja India, pokušavala mi je otvoriti oči. Ona je vrištala, bilo je užasno", ispričala je tada.

image

Lady Isabella Hervey

Jamie Hunt/Newscom/Profimedia

Hervey i Pauw su se vjenčali 2014. godine, a ona je vjerovala da je započeo njezin život iz bajke. "Sve što sam stvarno željela bilo je biti domaćica i mama troje djece. Pomalo sam sanjar i željela sam odgajati svoju djecu s mužem punim ljubavi u sređenoj, sretnoj obitelji kakvu nikad nisam imala", rekla je. Inače, nju su odgajale dadilje, a sa šest godina su je poslali u internat. Njezin otac Victor, šesti markiz od Bristola, preminuo je na njezin treći rođendan. Isabella je izgubila i dva polubrata. Sedmi markiz John je bio ovisan o heroinu. Na drogu je potrošio 35 milijuna funti te tako izgubio obiteljsku kuću njihovih predaka. On je preminuo u dobi od 44 godine. Drugi polubrat, Lord Nicholas, preminuo je s 36 godina.

Kad se udala za Christophea mislila je da će njezin život krenuti na bolje. Međutim, nije ispalo onako kako je ona zamišljala.

"Znao je biti vrlo nasilan. Pljuvao me, gađao tanjurima, a na dan kad se rodila India, udario me po licu. Jednom mi je napravio modricu na oku, drugi put me udario metalnim predmetom po glavi kad sam bila u sedmom mjesecu trudnoće. Bio je i verbalno vrlo okrutan. Nazivao me ‘kučkom‘ i ‘sranjem‘ i govorio je da će mi uništiti život. A onda, samo deset minuta kasnije, pokušao me poljubiti i pomiriti se. Najgore od svega je što bi me zlostavljao pred djecom. Mislili su da je to normalno ponašanje. Tata im je bio uzor pa bi ga dečki kopirali. Pljuvali bi me, nazivali pogrdnim imenima i udarali bi me", ispričala je ona. U braku su bili 10 godina, a brakorazvodni postupak je još uvijek u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:49