UPOZORENJE DOKTORA

Kći poznate glumice (18) završila u bolnici: Mislila je da je to zbog stresa, ali uzrok je bio drugi...

Bilo je vrijeme ispita pa je to pripisala stresu, ali otkrilo se da je riječ o bakterijskoj infekciji...

Amanda Holden i kći Alexa

 Daniel Leal/Afp

Kći televizijske zvijezde Amande Holden, Lexi nedavno je završila u bolnici zbog bakterije E. coli, piše Daily Mail. Lexi je bila pet dana u bolnici, a simptomi su bili nadutost i grčevi u želucu. S obzirom na to da je bilo vrijeme ispita, Amanda je to pripisala stresu, ali nakon liječničkog pregleda otkrilo se da je riječ o bakterijskoj infekciji.

Amanda je tada snimala u Španjolskoj, ali posao ju nije spriječio da odgovori na pozive vladinih dužnosnika koji su je ispitivali i popunjavati nekoliko obrazaca o tome gdje je njezina kći mogla pokupiti bakteriju.

image

Amanda Holden i kći Alexa Hughes

Justin Goff/Goff Photos/Profimedia/Justin Goff/goff Photos/profimedia

Priznala je zvijezda i da je Lexi bila u opasnosti od sepse te da je riječ ‘sepsa‘ u najmanju ruku strašno čuti. Lexi je bila 113. slučaj u Velikoj Britaniji, a liječnik ih je upozorio da je to samo vrh sante leda te da će biti još novih slučajeva. Inače je E. coli poznata kao bezopasna bakterija koja živi u crijevima ljudi i životinja, prenosi Daily Mail.

No, bakterija je sposobna proizvesti toksin koji onda može uzrokovati ozbiljne bolesti. Simptomi se javljaju nakon dva do četiri dana, a mogu biti grčevi u stomaku, mučnina, probavne smetnje, povraćanje i vrućica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:13