ZABRINUO FANOVE

Legendarni Brian May doživio mali moždani udar: ‘Izgubio sam kontrolu nad rukom, ali sad opet mogu svirati gitaru‘

Gitarist grupe Queen oglasio se na društvenim mrežama te rekao da je moždani udar doživio prije otprilike tjedan dana

Brian May

 Emmanuele Olivi/Nurphoto Via Afp

Legendarni gitarist grupe Queen, Brian May, otkrio je da je nedavno doživio mali moždani udar zbog kojeg je izgubio kontrolu svoje lijeve ruke. Vijest je podijelio putem videa na društvenim mrežama, a rekao je kako se oporavlja od tog "manjeg zdravstvenog" problema.

"Ovdje sam kako bih vam, kao prvo, podijelio neke vijesti. Dobre su vijesti da mogu svirati gitaru nakon događaja u posljednjih nekoliko dana. Govorim vam to jer sam imao neke sumnje zbog manjeg zdravstvenog problema koji se dogodio prije otprilike tjedan dana. Kako su ga oni nazvali, to je bio mali moždani udar. Odjednom nisam imao kontrolu nad ovom rukom tako da je to bilo malo strašno", poručio je i pokazao da je riječ o lijevoj ruci.

image

Brian May

Suzanne Cordeiro/Afp

Privremeno je nije mogao kontrolirati, ali je rekao da mu je putovanje u vozilu hitne pomoći bilo "uzbudljivo". Dodao je i da se osoblje bolnice "fantastično brinulo" njemu.

Pričao je i o svom oporavku te istaknuo da su mu liječnici rekli da ne smije raditi ništa što bi mu moglo ubrzati otkucaje srca. Glazbenik je rekao da nije htio ništa govoriti ranije jer nije htio "simpatije" drugih. Rekao je i da se dobro osjeća te da trenutno ne radi ništa, kao što su mu rekli liječnici.

"Nije mi dopušteno izlaziti, voziti, letjeti avionom", naveo je.

image

Brian May

Jakub Porzycki/Nurphoto Via Afp

Inače, Brian je prije četiri godine doživio i srčani udar. Liječnici su mu tada preporučili da ide na operaciju na otvorenom srcu, ali se May odlučio na to da mu ugrade tri stenta unutar srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:26