ZVIJEZDA FUTURE SHOCKA

Legendarni DJ i autor velikih hitova umro u 50. godini: ‘Prije tri dana rekao mi je da se oporavlja, a onda...‘

Njemački producent Westbam napisao je na Facebooku kako je nastupao s njim prije samo dva tjedna

DJ Tomcraft

 Thomas Frey/avalon/profimedia/Thomas Frey/avalon/profimedia

Legendarni DJ i producent Tomcraft, pravim imenom Thomas Brückner, preminuo je u ponedjeljak u 50. godini.

"Teška srca moramo vas obavijestiti da je jučer, 15. srpnja 2024., naš voljeni otac i suprug preminuo. Zauvijek ćemo te nositi u našim srcima i voljeti te sve dok se ponovno ne sretnemo", piše u objavi koju je ranije danas na društvenim mrežama podijelila njegova obitelj.

Uzrok njegove smrti zasad nije potvrđen.

U znak počasti, njemački producent Westbam napisao je na Facebooku kako je nastupao s njim na njemačkom Rügenu prije samo dva tjedna.

"Imao je sjajan nastup. Sjedio sam tamo i slušao od početka do kraja, što rijetko činim. Zvučao je sjajno i nepogrešivo. Možda mu je to bio posljednji set. Ne znam. Pričao sam s njim prije tri dana i rekao je da se oporavlja od gripe, ali je bio dobro raspoložen, veselio se što će svirati sa svima nama na "Rave The Planet". No nije mu bilo suđeno. Stvarno je srceparajuće. Počivaj u miru, brate", napisao je Westbam.

I na Facebook stranici "Croatian RAVE Nation /1993-2008/" odana je počast slavnom DJ-u.

"Jučer nas je napustio s 49 godina legendarni njemački DJ i producent ​Thomas Brückner AKA Tomcraft autor velikih klupskih hitova "Loneliness" i "Prosac". Bio je vrlo omiljen DJ i kod nas i nastupio je nekoliko puta u Hrvatskoj /Zagreb, Osijek, Zadar, Varaždin/, a prvi nastup u HR je imao na Future Shocku 2002 godine. RIP", stoji u objavi.

Inače, DJ i producent iz Münchena bio je najpoznatiji po progressive houseu i tranceu. Nakon što je 1996. upoznao njemačkog producenta Eniaca, s njim je stvorio niz hitova, uključujući ‘Viva‘ i ‘Prosac‘, a oba su postigla veliki uspjeh početkom ‘00-ih.

image

DJ Tomcraft

/Profimedia

Godine 2002. Tomcraft je izdao ‘Loneliness‘, singl koji će godinu dana kasnije biti na vrhu glazbenih ljestvica. Za života je izdao ukupno četiri albuma, sve u roku od samo šest godina.

Između kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, Tomcraft je bio rezidentni DJ u KW - Das Heizkraftwerk, poznatoj techno instituciji u Münchenu koja je zatvorena 2003.

Tijekom svoje karijere, Tomcraft je nastupao pred mnoštvom od 1,3 milijuna na berlinskoj "Paradi ljubavi" 2003. godine, te je nastupao diljem svijeta.

Godine 2005. Tomcraft je predstavio Craft Music, vlastitu diskografsku kuću, uglavnom fokusiranu na techno, electro i house.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 23:22