PRVI REZULTATI

Liam Payne je u trenutku smrti u tijelu imao više supstanci, našli su mu i ‘ružičasti kokain‘: Evo što je to

Istraga smrti pjevača još uvijek traje, a sumnja se da mu je osoblje hotela u kojem je preminuo nabavljalo supstance

Liam Payne

 Malte Ossowski/sven Simon/Dpa Picture-alliance Via Afp

Glazbenik Liam Payne, bivši član One Directiona, preminuo je u srijedu nakon pada s balkona koji se nalazio na trećem katu hotela u Buenos Airesu. Sada su objavljeni preliminarni rezultati toksikoloških testova koji su pokazali da je Liam u svom tijelu imao tragove više droga tijekom nesreće, prenosi The Guardian.

Djelomičnom autopsijom je otkriveno da je Liam u sebi imao tragove kokaina, benzodiazepina, crack kokaina te "ružičastog kokaina" koji je kombinacija metamfetamina, ketamina i MDMA, kako su rekli anonimni izvori upoznati s rezultatima toksikoloških testova.

image

Liam Payne

Daniel Leal/Afp

"Djelomična autopsija je otkrila da je Liam Payne imao više supstanci u svom tijelu kada je pao u smrt s balkona na trećem katu svoje hotelske sobe u Buenos Airesu. Te tvari su uključivale ‘ružičasti kokain‘ - rekreacijsku drogu koja je obično mješavina nekoliko droga, uključujući metamfetamin, ketamin, MDMA i druge - kao i kokain, benzodiazepin i crack. U njegovoj hotelskoj sobi pronađena je i improvizirana aluminijska cijev za unos droge", pisalo je u izvješću.

Testovi tvari koje su pronađene u njegovoj hotelskoj sobi, točnije bijelog praha, kemijskih kristala i lijekova na recept, nastavljaju se provoditi.

image

Liam Payne

Angela Weiss/Afp

Anonimni izvor je rekao da preliminarno toksikološko izvješće pokazuje da je pjevač bio izložen kokainu, ali je naglasio da ti početni rezultati ne nude točno očitanje o tome kolike su količine te droge bile u njegovoj krvi u trenutku smrti. Konačni toksikološki rezultati neće biti objavljeni u javnosti još nekoliko tjedana.

Argentinski istražitelji su u Payneovoj hotelskoj sobi pronašli razne supstance, a kako tvrde, s balkona je pao u stanju "polu ili potpune nesvjestice". Istražitelji sada pokušavaju otkriti tko je Liamu prodao drogu, a osoblje hotela CasaSur, u kojem se dogodila nesreća, je pod istragom zbog sumnje da su mu upravo oni nabavljali drogu. Sobar i još jedan član osoblja, kako se pretpostavlja, su sakrili drogu u kutiji sapuna koju su kasnije detektivi pronašli u pjevačevoj sobi.

image

Liam Payne

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

"U hotelu su bila dva muškarca koja su Liama opskrbljivala drogom. Slali su taksije da preuzimaju pakete za njega. Jedan od tih muškaraca radio je u odjelu za čišćenje. Nakon Liamove smrti primijetili su da je jedan taksi poslan na zaposlenikovu kućnu adresu. Upravitelj hotela pitao ga je zašto je taksi otišao na njegovu kućnu adresu, a kad nije mogao dati objašnjenje, dobio je otkaz", rekao je bliski prijatelj Liama.

Što je "ružičasti kokain"?

"Ružičasti kokain" je sintetička droga koja može izazvati niz ozbiljnih i smrtonosnih učinaka. Nazvan je po svojoj ružičastoj boji koja se dobije korištenjem boje za hranu, a najčešće uopće ne sadrži kokain. To je pak snažna mješavina nekoliko različitih tvari, uključujući ketamin, MDMA, amfetamine kao što je metamfetamin i slično, a koriste se i legalni stimulanti kao što je kofein. Kako prenosi Daily Mail, postoji nekoliko različitih recepata za ovaj "koktel sintetičkih droga". Nekoliko sastojaka ove mješavine mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme sami po sebi, uključujući srčani i moždani udar.

Liječnici kažu da oni koji ga koriste riskiraju ekstremnu uznemirenost, halucinacije, zatajenje srca te psihozu.

Ova je mješavina još poznata i kao "tuci", "tusi" ili "Pantera Rosa", a potječe iz Kolumbije. Međutim, raširila se i u SAD, Španjolsku te Ujedinjeno Kraljevstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 10:51