NASTAVLJA S PRAKSOM

Liječnik optužen za smrt Matthewa Perryja vraća se na posao: Izašao s jamčevinom, pacijenti ga već čekaju

Salvador Plasencia je optužen za distribuciju ketamina glumcu i njegovom asistentu, nekoliko tjedana prije glumčeve smrti

Matthew Perry

 Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Glumac Matthew Perry preminuo je u listopadu prošle godine, a prije nekoliko dana je pet osoba uhićeno zbog njegove smrti. Među optuženima su njegov osobni asistent, dilerica droge poznata kao "kraljica ketamina", dva liječnika i još jedna osoba. Jedan od dva liječnika, Salvador Plasencia, optužen je za distribuciju oko 20 bočica ketamina glumcu, samo nekoliko tjedana prije njegove smrti.

image

Matthew Perry

Chris Delmas/Afp

Kako prenosi NBC, Salvador će se vratiti na posao i nastaviti liječničku praksu u klinci za hitnu pomoć u području Calabasasa, potvrdio je njegov odvjetnik. Liječnik se izjasnio nevinim po jednoj točki optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina. Odredili su mu jamčevinu od 100 tisuća dolara.

Odvjetnik nije naveo kad će se točno vratiti na posao, ali kako prenosi medij, to bi se moglo dogoditi već ovog tjedna.

Sudac je rekao da će Plasencia na vratima svoje klinike morati imati znak s kojim će informirati pacijente o neriješenom sudskom slučaju. Također, njegovi će pacijenti morati potpisati obrazac u kojem će navesti da razumiju optužbe protiv liječnika. Također, na taj će mu način dati pristanak za liječenje.

image

Dokazi protiv petero ljudi uhićenih zbog smrti Matthewa Perryja

Us Doj/mega/the Mega Agency/profimedia

Tužitelji tvrde da je Salvador ketaminom opskrbljivao glumca i njegovog asistenta Kennetha Iwamasa, a optužili su ga i da je sam davao injekcije s drogom glumcu te da je njegovog asistenta naučio da napravi isto.

Kenneth se izjasnio krivim po jednoj točki optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina te je rekao kako je nekoliko puta davao injekcije Perryju, bez ikakvog medicinskog obrazovanja. Priznao je da je redovito komunicirao s Plasencijom kako bi od njega uzimao ketamin. Za isti je koristio glumčev novac te sveukupno potrošio 55.000 dolara između 20. listopada i 28. listopada, dana kad je glumac preminuo.

image

Matthew Perry

Gabriel Bouys/Afp

Osim Salvadora su uhićeni liječnik Mark Chavez, osobni asistenti Iwamas i Eric Fleming te "kraljica ketamina" Jasveen Sangha. Dvojica su liječnika glumcu nabavljali zalihe ketamina, a onda je lijek postao preskup. Tad su ga krenuli nabavljati iz drugih izvora, a jedan od njih je bila i "kraljica ketamina".

image

Jasveen Sangha, "Kraljica ketamina"

/Instagram Jsangha

Chavez je priznao da je prodao ketamin Plasenciji, a Eric je priznao da je kupio ketamin od Sanghe i dao ga Kennethu. Mark je priznao krivnju po jednoj točki optužnice, a Fleming za dvije kaznene točke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:44