OVAKO JE BILO

Liječnik Shannen Doherty opisao njezine posljednje trenutke: ‘Najteže je bilo to što nije bila spremna otići...‘

Liječnik je glumicu opisao kao nevjerojatnu ratnicu u svemu što je radila...

Shannen Doherty

 Valerie Macon/Afp

Liječnik i blizak prijatelj glumice Shannen Doherty, onkolog Lawrence D. Piro, rekao je da zvijezda nije bila spremna otići u trenucima koji su prethodili njezinoj smrti, prenosi Los Angeles Times. Iako je Piro u početku bio samo njezin liječnik, postao je s vremenom jedan od bliskih ljudi glumice, koji su bili uz njezin krevet kada je napustila svijet u 54. godini nakon desetljeća duge borbe s rakom.

"Išli smo koliko smo mogli. U posljednjem razgovoru koji smo vodili, ona je bila u procesu shvaćanja da su se stvari poprilično promijenile. Razgovor je bio o ljubavi, podršci, brizi i tome kako se još uvijek borimo. Željela je nastaviti s liječenjem i boriti se iako joj se fizičko stanje malo pogoršalo...", ispričao je Piro.

image

Shannen Doherty

Michael Tran/Afp

Liječnik je glumicu opisao kao nevjerojatnu ratnicu u svemu što je radila. Iako se zdravstveno stanje posljednjih tjedana pogoršalo i samim time ograničilo neke od opcija, Doherty je nastavila s borbom i usredotočila se na ono što može učiniti unutar tih ograničenja.

Kao što znamo, zvijezda je saznala dijagnozu 2015. godine u tužbi protiv bivše menadžerske tvrtke jer joj je 2014. isteklo zdravstveno osiguranje zbog čega se nije mogla pravovremeno krenuti liječiti. Prošlog je ljeta otkrila da joj se rak proširio na mozak, a u studenom na kosti.

image

Shannen Doherty

Rob Latour/Shutterstock Editorial/Profimedia/Rob Latour/shutterstock Editorial/profimedia

"U posljednjih nekoliko sati bila je na mjestu gdje joj je bilo vrlo udobno, spavala je i bila je okružena nekim od svojih vrlo bliskih prijatelja. Soba je bila okružena odabranom grupom prijatelja koji su joj pružali puno brige i podrške. Bilo je turobno i tužno, ali lijepo i puno ljubavi. Najteža stvar u ovome bilo je to što nije bila spremna otići jer je voljela život", kazao je onkolog.

"Ova ogromna ljubav prema životu nadahnuta je ljubavlju prema ljudima i ljubavlju prema tome da se s vama dobro postupa. I mislim da je to proizašlo iz toga što je bila u javnosti od malih nogu i osjećala se neshvaćenom veći dio svog života", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 12:49