SMRT BRATA

Madonna shrvana velikim gubitkom: ‘Toliko dugo mi je bio najbliža osoba u životu, teško je to objasniti...‘

Kraljica popa obavijestila je obožavatelje da je njezin brat Christopher Ciccone preminuo

Christopher Ciccone i Madonna

 Ralph Dominguez/mediapunch/imago Stock&people/profimedia/Ralph Dominguez/mediapunch/imago Stock&people/profimedia

Pjevačica Madonna progovorila je o smrti svoga brata Christophera Cicconea koji je preminuo u 64. godini.

66-godišnja pjevačica na Instagramu je podijelila niz fotografija na kojima su ona i brat, koji je preminuo nakon teške borbe s rakom.

"Moj brat Christopher je otišao. Toliko dugo mi je bio najbliža osoba u životu. Teško je objasniti našu povezanost. Ali to je izraslo iz razumijevanja da smo drugačiji i da će nam društvo zadavati teške udarce jer ne slijedimo status quo. Držali smo se za ruke i plesali kroz ludilo našeg djetinjstva. Zapravo, ples je uvijek bilo to superljepilo koje nas je držalo zajedno. Spasilo me kad sam otkrila ples u našem malom gradu na srednjem zapadu, a onda je došao i moj brat, kojeg je ples također spasio. Moj učitelj baleta, koji se također zove Christopher, stvorio je siguran prostor za mog brata u kojem je mogao biti homoseksualac, riječ koja se nije izgovarala ili čak šaputala tamo gdje smo živjeli. Kada sam konačno skupila hrabrosti otići u New York kako bih postala plesačica, moj me brat slijedio. I opet smo se uhvatili za ruke i plesali kroz ludilo New Yorka! Konzumirali smo umjetnost, glazbu i film poput gladnih životinja, bili smo u epicentru svih ovih stari koje su tada eksplodirale. Plesali smo i kroz ludilo epidemije AIDS-a", napisala je Madonna.

image

Christopher Ciccone i Madonna

Goffphotos.com/goff Photos/profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

"Išli smo na sprovode i plakali, išli smo na ples. Plesali smo zajedno na pozornici na početku moje karijere i na kraju je on postao kreativni direktor mnogih mojih turneja. Što se tiče dobrog ukusa, moj brat je bio poput Pape kojemu si morao poljubiti prsten da bi dobio njegov blagoslov.

Prkosili smo Rimokatoličkoj crkvi, policiji, moralnoj većini i svim autoritetima koji su stali na put umjetničkog slobodi! Moj brat bio je uz mene. Bio je slikar, pjesnik i vizionar. Divila sam mu se. Imao je besprijekoran ukus i oštar jezik koji je ponekad koristio protiv mene, ali uvijek sam mu opraštala.

Zajedno smo se vinuli u najveće visine i posrnuli na najniže dno. Nekako smo se uvijek iznova pronašli i držali bismo se za ruke te nastavili plesati.

Posljednjih nekoliko godina nije bilo lako. Neko vrijeme nismo razgovarali, ali kad se moj brat razbolio našli smo put natrag jedno drugome. Dala sam sve od sebe da ga što duže održim na životu. Toliko ga je boljelo pred kraj. Još jednom smo se držali za ruke. Zatvorili smo oči i plesali. Zajedno. Drago mi je da se više ne pati. Nikada neće biti nikoga poput njega. Znam da negdje pleše", zaključila je shrvana sestra.

U komentarima su joj se javile brojne poznate osobe, među ostalim i pjevačica Katy Perry, Maluma, Donatella Versace, pa i naša Marijana Batinić.

"Zauvijek uz tebe, M. Šaljem ti puno ljubavi u ovom teškom razdoblju", poručila joj je Donatella Versace, a i Katy Perry joj je napisala da joj "šalje puno ljubavi."

Podsjetimo, Christopher je 2008. napisao knjigu o svojoj slavnoj sestri pod nazivom ‘Život s mojom sestrom Madonnom‘, što je posvađalo brata i sestru. Knjiga je uključivala bombastične priče o kraljici popa, poput detalja o njezinoj vezi s bivšim suprugom Seanom Pennom. Također je otkrio da ga je Guy Ritchie htio ‘pregaziti‘ te da se par ‘nikada nije slagao‘. Dodao je i da je Madonnina veza s redateljem presudila njegovu odnosu sa sestrom.

Preminuo je 4. listopada nakon borbe s rakom, a uz njega su bili suprug Ray Thacker i njihovi najmiliji. Osim Madonne, imao je i braću Martina i Marija, te sestre Melanie, Paulu i Jennifer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 13:31