Oporavlja se od šoka

Mariah Carey vratila se na posao tri tjedna nakon što su joj sestra i majka preminule na isti dan

Sa sestrom i majkom nije bila u najboljim odnosima, zbog njih je pretrpjela brojne traume i mnoge godine provela na terapiji

Mariah Carey održala je koncert na stadionu Allianz Parqueu u São Paulu u Brazilu

 Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

Mariah Carey ponovno je stala na pozornicu nastupivši na rasprodanom koncertu samo tri tjedna nakon što su njezina majka Patricia i sestra Alison prošlog mjeseca preminule na isti dan. Ova je glazbena ikona (55) rekla da se vraća na posao nakon nekoliko vrlo teških tjedana, a zračila je pozitivnošću dok je na stadionu Allianz Parqueu u São Paulu u Brazilu izvodila svoje najveće hitove piše Daily Mail.

Odjevena u upečatljivu, predivnu crvenu haljinu sa prorezom do bedra pjevačica je bez problema klizila pozornicom. Svoju je kosu raspustila u laganim valovima, a bezvremensku je ljepotu naglasila minimalnom šminkom, a nastupila je unatoč tragediji koja ju je zadesila.

"Srce mi je slomljeno što sam proteklih tjedana izgubila majku, na žalost i moja je sestra umrla isti dan“, rekla je pjevačica za magazin People.

Alison je imala 63, a Patricia 87 godina kada su preminule, detalji smrti i točan datum tada još nisu bili poznati. Pjevačica priznaje kako joj je veliki blagoslov bila mogućnost da zadnji tjedan prije majčine smrti provede upravo sa njom.

image

Mariah Carey

Leco Viana/instar Images/profimedia/Leco Viana/instar Images/profimedia

"Cijenim svačiju ljubav, podršku, ali i poštovanje moje privatnosti u ovom trenutku“, nadodala je pjevačica.

David Baker, koji radi sa palijativnim pacijentima, rekao je za People da je Alison imala težak život prije smrti u domu u New Yorku.

"Predvidjeli smo da će se to dogoditi, ali je ipak bio veliki šok. Brzo se razboljela i mjesec dana nakon više je nije bilo“, nadodao je.

Mariah je imala komplicirane odnose s majkom i sestrom prije njihove smrti prošlog mjeseca. Alison je bila njezina starija sestra i srednje dijete pokojne Patricie i opernog pjevača Alfreda Careya, koji je umro u 72. godini 2002. godine. Bivši par, također roditelji sina Morgana Careya (64), bili su u braku od 1960. do 1973., a rastali su se kad je Mariah imala tri godine.

Mariah je u svojim memoarima iz 2020. godine „The Meaning of Mariah Carey“ rekla da joj je majka prouzročila toliko boli i zbunjenosti da ju je terapeut poticao, radi njezinog zdravog razuma i mira da, na promjenu obiteljskog imena i preoblikovanje njezine obitelji.

"Moja majka nije više vila majka nego Pat, Morgan moj bivši brat, a Alison moja bivša sestra... Morala sam prestati očekivati da će jednog dana nekim čudom postati mama, stariji brat i starija sestra o kojima sam maštala“, rekla je pjevačica te nadodala da je nakon terapije odlučila prekinuti kontakt s bratom i sestrom.

image

Patricia Carey

Felipe Ramales/splashnews.com/splash/profimedia/Felipe Ramales/splashnews.com/splash/profimedia

"Morala sam prestati biti dostupna i dozvoljavati im da me povrijede. Ne sumnjam da je emocionalno i fizički sigurnije za mene da nemam nikakav kontakt s bivšim bratom i bivšom sestrom”, dodala je.

U knjizi je Mariah tvrdila da ju je Alison pokušala navesti na konzumaciju drogu i nanijela joj opekotine trećeg stupnja kada je bila blizu puberteta što je uvelike utjecalo na njezin daljnji život.

"Kada sam imala 12 godina, moja me sestra drogirala Valiumom, ponudila mi nokat pun kokaina i pokušala me prodati makrou. Nešto u meni je zarobljeno svom tom traumom. Zato često kažem: "Vječno imam 12 godina". Još uvijek se borim s tim vremenom“, priznala je pjevačica.

U rujnu 2020. u intervjuu s Oprah Winfrey, Mariah je opisala Alison kao problematičnu i traumatiziranu tijekom njihova odrastanja.

"Mi se zapravo niti ne poznajemo. Odrasle smo zajedno, ali nismo. Kada sam ja došla na svijet oni su već bili oštećeni i na svojem putu. No do tada nisam bila ovdje, jednostavno sam došla na ovaj svijet i osjećala sam se odbačeno od vlastite obitelji“, priznala je.

image

Alison Carey

Mega/the Mega Agency/profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Izvor je rekao New York Postu u lipnju 2005. da je Alison bila na rehabilitaciji najmanje deset puta, a u većini je slučajeva tretman bio financiran od strane pjevačice.

"Iako Mariah nije od onih koji odustaju od ljudi, morala je naučiti da ne možete pomoći nekome tko ne želi da mu se pomogne“, rekao je, a drugi je izvor nadodao kako se pjevačica osobito željela pomiriti sa sestrom 2002. godine nakon očeve smrti.

Nakon njegove je smrti Alison naslijedila milijun dolara no to se bogatstvo brzo rastopilo jer nije bila oprezna s novcem.

"Kad je dobila novac, tjedan i pola je provela živeći St. Regisu zapijajući po 15 tisuća. Bilo je bolno za cijelu obitelj gledati kako troši ono za što je Alfred radio cijeli život, a kada joj je ponestalo novaca vratila se prostituciji“, otkrio je izvor.

U ožujku 2016. Alison je snimila video koji je objavio Dailymail.com u kojem se obratila svom slavnom bratu i sestri za financijsku pomoć nakon napada 2015. u kojem je bila ozlijeđena. Rekla je: „Mariah, volim te. Očajnički trebam tvoju pomoć. Molim te, nemoj me ovako napustiti.“

image

Alison Carey

John Chapple/johnchapple.com/mega/the Mega Agency/profimedia/John Chapple/johnchapple.com/mega/the Mega Agency/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:02