SLUŽBENA OBJAVA

Meghan i Harry šokirali sve! Prekinuli tradiciju staru 64 godine i promijenili djeci prezimena

Neke je ova odluka šokirala, a drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harryjevu obitelj

Meghan Markle i princ Harry

 -/shutterstock Editorial/profimedia/-/shutterstock Editorial/profimedia

Još sada već davne 1960. godine tajno vijeće odlučilo je da će potomci kraljice Elizabete II., osim onih koji imaju titulu princeze ili princa ili žena koje će se udati, nositi prezime Mountbatten-Windsor. No, princ Harry i Meghan Markle rekli su - neće moći.

Par je odlučio promijeniti prezimena svoje djece, princeze Lilibet i princa Archieja, a tu su obavijest objavili na svojoj kraljevskoj web stranici sussex.com. Archie i Lilibet tako se od sada prezivaju Sussex.

Neke je ova odluka šokirala, a drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harryjevu obitelj jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu.

image

Meghan Markle i princ Harry

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Stvarnost je vrlo jednostavna - biti Sussex njihov je posao, a obitelj sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku obitelj. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa", komentirao je izvor za The Times.

Podsjetimo, djeca princa Harryja i Meghan Markle po rođenju nisu dobili titule princeze i princa, ali to se promijenilo kad je njihov djed, kralj Charles, došao na vlast 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 11:49