VRUĆE ŠTIVO

Melania objavila memoare, glasine planule: ‘U Hrvatskoj sam ljetovala, a najgore je bilo kad je došla UDBA...‘

Melania je u biografiji negirala da je njen otac bio komunist naglašavajući da komunizam ne odražava njegova politička uvjerenja

Melania Trump

 /Profimedia

Memoari Melanije Trump, očekivano, podigli su diljem svijeta veliku buru, odmah po izdavanju, a ništa drugačije nije ni u susjednoj Sloveniji u kojoj je Melanija odrasla i o kojoj obilato piše u svojoj biografiji.

Opisala je, između ostalog, djetinjstvo u slovenskoj Sevnici i prisjetila se je kako se manekenstvom počela baviti sa samo šest godina.

Kaže da je njeno djetinjstvo u Sloveniji bilo sretno. Majka Amalija odrasla je na farmi gdje se uzgajao luk, kasnije je radila i u tvornici, a otac, Viktor Knavs, bio je prodavač automobila. Melanija piše da su nju i sestru Ines roditelji vodili na koncerte Eltona Johna i Tine Turner, kako bi se osjećale povezanije sa zapadnim zemljama, u to vrijeme Austrijom i Italijom.

No, prisjetila se Melanija i neugodnih trenutaka života u bivšoj Jugoslaviji poput upada UDBA-e u njihovu kuću zbog, kako kaže, "sumnjivog načina" života njenog oca. Naglasila je kako su joj susjedi cinkali oca.

"Netko je, susjed, kolega ili navodni prijatelj vlastima prijavio očev vozni park", kaže i slovenski izvor za britanski Daily Mail.

Melania je u biografiji negirala da je njen otac bio komunist naglašavajući da komunizam ne odražava njegova politička uvjerenja.

"Njegova pripadnost Komunističkoj partiji bila je obavezna budući da je stranka uvela automatsku mjesečnu članarinu s dijela njegove plaće", piše u knjizi, a prenosi Daily Mail.

Izvor spomenutog britanskog medija ranije je za isti kazao da je članstvo Melanijina oca u KPJ-u obitelji bivše prve dame donijelo brojne privilegije. Tvrdi da su u gradu imali poseban tretman, prvi pristup osnovnim stvarima te da je Viktor Knavs zarađivao mnogo bolji novac od ostatka stanovnika Sevnice.

Kako britanski medij piše, pozivajući se na tvrdnje osobe koja je u to vrijeme živjela u slovenskoj Sevnici, tijekom Melanijina djetinjstva samo je pet posto Slovenaca bilo u Komunističkoj partiji i iako njen otac nije javno naglašavao svoju političku pripadnost - to je bilo očigledno, kako njegovim rođacima tako i susjedima.

Melania nadalje piše da njeni roditelji nisu bili naročito politički aktivni iako su preživjeli značajne političke događanje.

"Dok sam odrastala, osjećala sam se više povezanom s našim susjedima u Italiji ili Austriji nego s komunističkim zemljama u istočnoj Europi”, nastavila je Melania.

"Skijala sam u Alpama i odmarala se u Hrvatskoj, na dalmatinskoj obali", piše te dodaje: "Doista, moje djetinjstvo bilo je ispunjeno srećom, ljepotom i pozitivnošću, daleko od tipične priče djevojke koja odrasta u komunističkom društvu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 05:06