ISTINA O KAT TORRES

Milijuni su je pratili, slavni obožavali, plivala je u novcu, a sada je otkrivena njezina mračna tajna: ‘Bila sam joj robinja...‘

Kat Torres bivša je manekenka koja je zablistala na naslovnicama časopisa i koja se pojavila u odabranom društvu A-listera, ali evo što je zapravo radila...

Kat Torres

 Profimedia/

Dvije mlade djevojke iz Brazila nestale su prije dvije godine u rujnu, a očajnička potraga njihovih obitelji i FBI-a krenula je od jedine informacije koju su znali - žive s wellness influencericom Kat Torres, prenosi BBC. Torres je sada osuđena na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i ropstva jedne od mladih djevojaka, a podignuta je optužnica i za drugu.

Inače, Torres je bivša brazilska manekenka koja je zablistala na naslovnicama časopisa i koja se pojavila u odabranom društvu A-listera pa tako i tulumarila s Leonardom DiCaprijem. A kako je uspjela namamiti svoje pratitelje na seksualno iskorištavanje, uvid u to daje Ana koja je i sama bila njezina žrtva njezine te je ključna u samom pravnom procesu.

Lažna obećanja

Ana je rekla da je Torres ulijevala nadu jer je prošla težak put od siromašne brazilske favele do zabava s holivudskim zvijezdama. "Nekako mi je ulijevala nadu. Činilo se kao da je preživjela nasilje u djetinjstvu, zlostavljanje i sva ta traumatična iskustva. A onda je bila na naslovnicama časopisa, zabavljala se s poznatim osobama poput Leonarda DiCaprija. Sve što sam vidjela činilo se vjerodostojnim", rekla je Ana koja je i sama proživjela nasilno djetinjstvo i nasilne veze, pa se poistovjetila s Torres i žudjela za promjenom.

U svojoj nedavnoj biografiji "A Voz (Glas)" Torres je tvrdila da može predviđati događaje zbog svoje duhovne moći, a upravo njezin pristup duhovnosti također je pridobio Anu i inspirirao je. Bivši Torresin cimer, Luzer Twersky, otkrio je da su je holivudski prijatelji upoznali s halucinogenom drogom i da od tada nije bila ista. Dodao je i da vjeruje da je zarađivala od romantičnih veza s bogatim i moćnim muškarcima.

"Ljubav, novac i samopoštovanje o kojima ste uvijek sanjali", obećavala je Torres na svojoj wellness internetskoj stranici gdje je objavljivala videozapise u kojima je dijelila savjete o odnosima, dobrobiti, poslovnom uspjehu i duhovnosti koja je uključivala hipnozu, meditaciju i programe vježbanja. Za 150 dolara klijenti su mogli imati i ekskluzivne videokonzultacije jedan na jedan s influencericom za koje je tvrdila da će riješiti bilo koji njihov problem, prenosi BBC.

image

Kat Torres

Zed Jameson/fameflynet.uk.com/splash_/profimedia/Zed Jameson/fameflynet.uk.com/splash_/profimedia
image

Kat Torres

Zed Jameson/fameflynet.uk.com/splash_/profimedia/Zed Jameson/fameflynet.uk.com/splash_/profimedia

Osim Ane, spas je u Torres vidjela i Amanda. Obje su tvrdile da su se sve više izolirale od prijatelja i obitelji te da su bile spremne učiniti sve što Toress predloži. Tako je Ana 2019. otišla raditi za Torres u New York kao njezina pomoćnica i studiji nutricionizma odlučila polagati online. Čuvala je njezine životinje, kuhala, prala rublje i čistila za 2000 dolara mjesečno.

A onda je Ana uvidjela da je savršeni Instagram život daleko od Torresinog stvarnog života. "Bilo je šokantno. Kuća je bila jako neuredna, jako prljava, nije dobro mirisala", prisjetila se Ana pa dodala da joj se činilo da Torres ne može učiniti ni osnovne stvari bez nje - poput tuširanja - jer nije mogla podnijeti da bude sama. Ana je, kako bi stalno bila dostupna Torres, samo nekoliko sati u komadu mogla spavati, ali na sofi prekrivenoj mačjom mokraćom.

"Sad vidim da me je koristila kao robinju. Osjećala sam se kao da sam zaglavila ondje i da nema izlaza. Vjerojatno sam bila jedna od njezinih prvih žrtava trgovine ljudima", kazala je Ana koju plaću od Torres nikada nije dobila. Smještaj u Bostonu, gdje je studirala, nije mogla vratiti, a nije imala ni prihode za alternativni smještaj pa se pokušala suprotstaviti Torres. No, influencerica je tada postala agresivna, a Ana se ubrzo uselila kod novog dečka i pobjegla od Torres.

Prisila na rad i seksualno iskorištavanje

Kada je Ana čula da su dvije mlade djevojke iz Brazila nestale, znala je da mora nešto učiniti. Iako njezini iskazi uvelike pomažu u istrazi i pravnom procesu, još najmanje tri žene odbile su sudjelovati jer su još uvijek istraumatizirane svojim iskustvima. U slučaju jedne žene Torres je tvrdila da je sklona suicidu i da treba njezinu pomoć pa joj je poslala avionsku kartu iz Njemačke, drugu je nagovorila da dođe raditi s njom - voditi satove tarota i joge - ali obje su brzo shvatile da ih ne čeka bajkovito životno iskustvo kakvom su se nadale.

Kada je jedna od djevojaka, Desirre, htjela otići, Torres joj je zaprijetila da mora vratiti sav novac potrošen na nju, a zaprijetila je i da će je prokleti. Zato što je vjerovala da Torres ima duhovne moći, prestravila se i pristala raditi kao striptizeta. Djevojke koje su radile kod influencerice morale su poštovati stroga kućna pravila - zabranjeno je bilo razgovarati jedna s drugom, Torres je davala dopuštenje za napuštanje sobe i korištenje kupaonice te sve što su djevojke zaradile morale su odmah predati njoj.

Dnevna kvota isplate Torres porasla je s 1000 dolara na 3000 dolara, a ako u danu neka djevojka nije ostvarila taj dobitak, nije se smjela vratiti u kuću te noći. Torres je tražila Desirre da prekine rad u striptiz klubu i postane prostitutka, a kada je Desirre to odbila, Torres ju je odvela na strljanu pa je djevojka popustila zahtjevu. "Proganjala su me mnoga pitanja. Ako kondom pukne, hoću li dobiti bolest? Može li klijent biti policajac na tajnom zadatku i uhititi me? Što ako me ubije?", prisjećala se djevojka.

image

Kat Torres

Fameflynet Pictures/backgrid Usa/profimedia/Fameflynet Pictures/backgrid Usa/profimedia

U rujnu su prijatelji i obitelj Desirre i Leticije u Brazilu pokrenuli kampanje na društvenim mrežama kako bi ih pronašli jer su postali sve zabrinutiji nakon mjeseci bez kontakta. Kada je Ana vidjela vijesti, odmah je znala da ih Torres drži. Iako je Ana influencericu prijavila američkoj policiji, oni je nisu shvatili ozbiljno. A onda su sumnje o seksualnom iskorištavanju djevojaka potvrđene i Torres se s djevojkama uputila u bijeg. No, nisu uspjeli pobjeći! Torres je otkrivena, a dvije su djevojke sigurno vraćene u Brazil.

U međuvremenu se javilo više od 20 žena i prijavilo Torres, a u jednom je intervjuu za BBC rekla da je nevina. Sada će se njezin odvjetnik žaliti na presudu prema kojoj influencerica treba odslužiti kaznu od 8 godina zatvora, a djevojke koje su javno progovorile o Toress nadaju se da će ljudi prepoznati ovaj ozbiljan zločin i osuditi ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2024 12:06