VELIKI POVRATAK

Najveći živući svjetski glumac vraća se nakon 7 godina: Dobio je uloge u dva filma!

Glumac je prije nekoliko godina odlučio da je došao kraj njegovoj glumačkoj karijeri

Daniel Day-Lewis

 Brosnyc/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Slavni glumac Daniel Day-Lewis vraća se glumi nakon sedam godina pauze. Kako prenosi Deadline, dobio je ulogu u filmu "Anemone", koji je režirao njegov sin Ronan Day-Lewis.

Riječ je o drami čija se radnja vrti oko odnosa između očeva, sinova i braće te spone koje ih povezuju. Scenarij za film su radili Ronan i Daniel.

image

Daniel Day-Lewis i supruga Rebecca Miller

Brosnyc/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Osim Day-Lewisa će u filmu uloge imati Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley te Safia Oakley-Green, a film produciraju tvrtke Focus Features i Plan B.

"Uzbuđeni smo zbog suradnje s izvanrednim vizualnim umjetnikom Ronanom Day-Lewisom na njegovom prvom igranom filmu, uz njegovog kreativnog suradnika Daniela Day-Lewisa. Zajedno su napisali izniman scenarij i radujemo se što ćemo njihovu zajedničku viziju približiti publici, u suradnji s timom iz kompanije Plan B", rekao je predsjednik Focus Featuresa, Peter Kujawski.

Glumac je ovih dana snimljen na setu još jednog filma. Riječ je o projektu nazvanom "Avelyne", kako prenosi Daily Mail.

U istom će se filmu opet pojaviti uz Seana Beana. Međutim, o ovome filmu ne postoje nikakve službene informacije. U sceni je Daniel vozio motor, a na glavi je imao kacigu. Nosio je i zlatne naočale. Scena je snimljena u Manchesteru.

Daniel je 2017. godine rekao da je njegova odluka o napuštanju glume bila nagla. Glumac je rekao da "nije niti znao da će prestati glumiti" prije nego što je snimio svoj posljednji film "Phantom Thread".

"Znam samo da smo se redatelj Paul Thomas Anderson i ja smijali prije nego što smo napravili film. Onda smo se prestali smijati jer nas je preplavio osjećaj tuge", ispričao je on tada. Dodao je i kako se osjećao da je spreman prijeći preko tog projekta pa ga nije ni htio pogledati. "To što nisam htio pogledati film je povezano s odlukom koju sam donio da prestanem raditi kao glumac. Ali, to nije razlog zašto je tuga došla da tu i ostane. To se dogodilo tijekom pričanja priče i ne znam zapravo zašto", ispričao je Daniel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:20