SVI PRIČAJU O NJOJ

Natjecala se na OI, neviđeno se osramotila i osvojila nula bodova. Danas svi pričaju o njoj: ‘Plesala je kao klokan‘

Raygun je predstavljala Australiju gdje, osim što breakdancea, predaje ples i rodnu politiku na fakultetu

Rachael Gunn i Logan Edra

 Odd Andersen/Afp

U nedjelju su zatvorene još jedne Olimpijske igre tijekom kojih smo svjedočili brojnim zanimljivim, smiješnim, bizarnim stvarima. Dok je neke sportaše obilježio ogroman uspjeh, neki će pak ostati zapamćeni zbog svog neuspjeha. Među takvima je i Rachael Gunn, poznata kao Raygun, plesačica iz Australije koja se natjecala u breakdancingu.

image

Rachael Gunn

Odd Andersen/Afp

Raygun se na Olimpijskim igrama natjecala u petak, a za svoju izvedbu nije osvojila niti jedan bod. Vrtjela se na glavi, dizala ruke u zrak i vrtjela ih poput vjetrenjača, okretala se na ramenima...

Pokret koji je privukao najviše pozornosti bio je, kako su ga drugi prozvali, "skok klokana". Raygun je zaista na pozornici skakutala kao australska životinja, a o tom bizarnom trenutku će se zasigurno pričati još dugo vremena.

Rachael svojim pokretima nije uspjela pobijediti Ami Yuasu iz Japana koja je osvojila zlatnu medalju, Dominiku Banevič iz Litve i Liu Qingyi koje su osvojile srebro i broncu. "Nikad nisam imala šansu pobijediti te cure u onom što one najbolje rade. Ono što ja donosim je kreativnost", rekla je nakon svoje izvedbe.

image

Rachael Gunn i Logan Edra

Odd Andersen/Afp

Njezin se nastup već danima komentira na društvenim mrežama, a neki su poručili da smatraju kako je ona zapravo komičarka koja se odlučila našaliti s publikom i organizatorima.

"Ako ispadne da je Raygun komičarka koja se nekako kvalificirala skroz do Olimpijskih igara i namjerno je bila loša, to će biti jedan od najvećih uspjeha ikad", bio je jedan komentar na X-u.

"Iznenađujuće je to da je Raygun iz Australije najbolje breakdancerica. Pokret klokana... Kako je dospjela toliko daleko?! Trebala je zamijeniti klokana za bananu kako bi se još više istaknula. Ozbiljno, je li breakdancing uopće Olimpijski događaj?", pisalo je u drugom.

Inače, Rachael ples nije primaran posao. Ona je profesorica na fakultetu Macquarie na kojem predaje ples i rodnu politiku. Nakon što je njezina izvedba postala viralna, nažalost iz loših razloga, Gunn se oglasila na društvenim mrežama. "Nemojte se bojati biti različiti i predstavljati sebe, nikad ne znate do kud vas to može dovesti", poručila je.

image

Rachael Gunn

Odd Andersen/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:29