PADA POVIJESNI REKORD

Neviđena navala na koncerte Taylor Swift u Beču: Očekuje se 175 tisuća ljudi, kampirat će noćima pred stadionom

Mnogi Hrvati će kroz sedam dana krenuti put stadiona Ernst Hapell, a Taylor je prva koja će održati tri koncerta u tri noći na njemu

Taylor Swift 

 Robin Van Lonkhuijsen/Anp Via Afp

Ostalo je još nekoliko dana do glazbenog spektakla u Beču koji svojim obožavateljima priprema Taylor Swift. Ona je trenutno među najslušanijim glazbenicima na svijetu, a njezina turneja "Eras" je među najposjećenijim ovogodišnjim turnejama.

Nedavno je nastupala u Münchenu gdje ju je iz publike slušalo oko 75 tisuća ljudi. Međutim, izvan stadiona je koncert pratilo oko 40 tisuća ljudi. S obzirom na to da je izvan stadiona bilo na tisuće ljudi koji nisu mogli doći do ulaznice, nema sumnje da će slična situacija biti i u Beču, koji je najbliži grad nama u koji stiže svjetska zvijezda.

image

Taylor Swift

Anp/alamy/alamy/profimedia/

Taylor će na stadionu Ernst Happel pjevati tri dana zaredom - 8., 9. i 10. kolovoza. Samim time će Swift ući u povijest kao prva glazbenica koja je na tom stadionu nastupala tri puta zaredom. Prvo je bio predviđen samo jedan koncert, ali su zbog velikog zanimanja fanova organizatori dodali još dva datuma. Upravo zbog toga što redovito dodaje nove datume, procjenjuje se da će turneja zaraditi više od milijardu dolara, što prije Taylor nikom nije uspjelo.

Stadion je predviđen za nešto više od 50.000 gledatelja, a ulaznice za koncert rasprodale su se u rekordnom roku. U nešto manje od dva sata nakon što su puštene u prodaju se rasprodalo gotovo 170 tisuća ulaznica, a nešto kasnije su u prodaju pušteni VIP paketi čija se cijena kretala od 521€.

image

Ernst Happel

David Visnjic/Anadolu Via Afp

Ulaznice za koncert u Beču mogli su kupiti samo oni koji su se, prije nego što je krenula prodaja, prijavili za iste. Uslijedila je čekaonica, a neki su već nakon nekoliko minuta uspjeli osigurati svoje karte. Međutim, bilo je onih koji su čekali i više od sat vremena, a neki nisu uopće imali sreće pa nisu niti došli do ulaznica. Cijene su se kretale od 70 pa sve do 808 eura.

Osim što će Swift izvesti svoje najveće hitove, publiku očekuje i predgrupa. Riječ je o rock sastavu Paramore poznatom po hitovima "Misery Business", "Decode", "Ain‘t It Fun", "Still Into You" i brojnim drugima. Bend je nastupao na svim prijašnjim koncertima na europskom dijelu turneje.

Naravno, publika će imati priliku uživo poslušati pjesme kao što su "Cruel Summer", "Love Story", "Fearless" i brojne druge. Osim toga Taylor priprema i druga iznenađenja, a moguće je da će joj se i ovaj put pridružiti dečko, nogometaš Travis Kelce koji ju je već nekoliko puta podržao na koncertu.

Očekuju se velike gužve, kao i to da će fanovi noćima kampirati ispred stadiona kako bi mogli zauzeti dobra mjesta u parteru.

image

Taylor Swift

Gareth Cattermole/tas24
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:26