GLUMICA U KOROTI

Nicole Kidman trebala preuzeti nagradu u Veneciji, ali samo koji sat ranije javili joj šokantnu vijest: ‘Majka je umrla‘

Slavna Australka predstavila se na Venecija Film Festivalu s erotskim trilerom ‘Babygirl‘ u kojem igra glavnu ulogu

Nicole Kidman

 Imago/alamy/alamy/profimedia/Imago/alamy/alamy/profimedia

Nicole Kidman dobila je nagradu za najbolju glumicu na Venecija Film Festivalu gdje se predstavila s erotskim trilerom "Babaygirl" u kojem igra glavnu ulogu. Naime, riječ je o moćnoj poslovnoj direktoricu koja započinje riskantnu aferu sa svojim dosta mlađim pripravnikom kojeg je utjelovio Harris Dickinson. No, Kidman nije mogla osobno preuzeti nagradu jer je njezina majka Janelle preminula u dobi od 83 godine dok je ona bila u Veneciji, prenosi Daily Mail.

"Danas sam stigla u Veneciju i nedugo nakon sam saznala da je moja lijepa, hrabra majka Janelle Ann Kidman upravo preminula. U šoku sam i moram ići svojoj obitelji, ali ova nagrada je za nju, ona me oblikovala, ona me vodila, ona me stvorila. Izuzetno sam zahvalna što mogu svima vama izgovoriti njezino ime kroz Halinu. Sudar života i umjetnosti je težak, a moje srce je slomljeno. Volimo vas sve", pročitala je Kidmaninu izjavu redateljica filma, Halina Reijn.

image

Halina Reijn

Piovanotto Marco/abaca/abaca Press/profimedia/Piovanotto Marco/abaca/abaca Press/profimedia

Inače Janelle, koja ima jako blizak odnos sa svojom poznatom kćerkom, imala je zdravstvenih problema i od tada za nju brine Kidman. "Mogu gledati svijet, jer smo bliske, očima 81-godišnje žene. Ona je vrlo izravna i vrlo iskrena i tako dobivam pristup svijetu kroz njezine oči, oči moje majke, dakle dio mene u skoro 80.", kazala je Kidman u jednom intervjuu prije dvije godine.

image

Nicole Kidman

Image Press Agency/alamy/alamy/profimedia/Image Press Agency/alamy/alamy/profimedia
image

Nicole Kidman

Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Što se tiče erotskog filma, Kidman je ranije priznala da se osjećala ranjivo snimajući neke od scena, među njima i scene masturbacije te odnosa pokornosti/dominantnosti. Kao što znamo, glumica nije snimila ništa slično od erotskog trilera "Eyes Wide Shut" s tadašnjim suprugom Tomom Cruiseom prije 25 godina.

Rekla je ranije glumica i da su koordinator intimnosti i zatvoreni set bili ključni za dočaravanje erotskih scena. "Znala sam da me neće iskorištavati. Osjećao sam se dijelom toga. Postojala je ogromna briga svih nas, svi smo bili vrlo nježni jedni prema drugima i pomagali jedni drugima. Osjećala sam se vrlo autentično, zaštićeno i, u isto vrijeme, stvarno. Mislim da je ovaj film očito o seksu, ali govori i o želji, o vašim unutarnjim mislima, o tajnama, o braku, o istini, moći, pristanku", kazala je Kidman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 23:37