NISU SIGURNI

Nizozemska mora do 1. studenog odlučiti hoće li sudjelovati na Eurosongu 2025.: Trenutno traju pregovori

Joost Klein s pjesmom ‘Europapa‘ isprva je bio jedan od favorita, ali veliki se preokret dogodio kada je diskvalificiran

Joost Klein

 Jessica Gow/Afp

Nizozemska će do 1. studenog odlučiti hoće li sudjelovati na Eurosongu 2025. nakon ovogodišnje diskvalifikacije njihova kandidata Joosta Kleina, prenosi Reuters. "Kako bismo ovom konstruktivnom dijalogu dali priliku za uspjeh, AVROTROS je zatražio odgodu odluke o sudjelovanju. EBU je odobrio ovu odgodu do 1. studenog, na čemu smo zahvalni", izjavila je nizozemska televizijska kuća, AVROTROS.

image

Joost Klein

Tobias Schwarz/Afp

Trenutno su AVROTROS i Europska radiodifuzna unija (EBU) u tijeku pregovora, no posljednja izjava televizijske kuće bila je da nisu sigurni hoće li se predstavljati sljedeće godine na velikom glazbenom natjecanju koja će se održati u Baselu.

Kao što znamo, ovogodišnji je predstavnik, Joost Klein s pjesmom "Europapa" isprva bio jedan od favorita, ali veliki se preokret dogodio kada je diskvalificiran nakon pritužbe produkcijske ekipe protiv njega. Ubrzo nakon toga otvorena je istraga o incidentu koja je prekinuta u kolovozu jer nije bilo dovoljno dokaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:47