PRIJEVARA U PARIZU?

Njezin nastup oduševio je svijet, milijuni su plakali, a sad je izašla šokantna priča: ‘Sve je bilo fake!‘

Pjevačica se bori s neizlječivom neurološkom bolesti koja uzrokuje ukočenost mišića

Nastup Celine Dion tijekom Olimpijskih igara u Parizu

 -/Afp

Glazbeni stručnjaci tvrde da je nastup pjevačice Celine Dion na početku ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu bio unaprijed snimljen, prenosi Liberation.

Svojim povratkom na pozornicu je oduševila milijune, dok je pjevala Hymne à L‘amour ispred Eiffelovog tornja. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je njen nastup bio “emocionalni vrhunac” cijelog događaja.

Ipak, u petak su ugledne francuske novine Liberation objavile da je nastup “bez imalo sumnje” bio unaprijed snimljen, pozivajući se na brojne stručnjake iz glazbene industrije.

image

Nastup Celine Dion tijekom Olimpijskih igara u Parizu

Stephanie Lecocq/Afp

Predstavnici organizatora Olimpijskih igara odbili su odgovoriti na pitanja o nastupu, iako su prethodno inzistirali da je doista bio uživo.

- Ono što smo čuli na TV-u je bilo unaprijed snimljeno - rekao je skladatelj i izvođač Etienne Guéreau za Liberation.

Inženjer zvuka koji je htio ostati anoniman složio se sa skladateljem, objašnjavajući da je 100 posto u pravu, jer se “to može čuti od prvih nota”. Njihovi ostali sugovornici također su se bez sumnje složili.

Glazbenik Wings of Pegasus na YouTubeu je komentirao da su proba i stvarna izvedba zvučale potpuno identično, što je nemoguće, jer će uvijek postojati varijacije između dvije verzije pjesme uživo.

image

Nastup Celine Dion tijekom Olimpijskih igara u Parizu

-/Afp

Nastup na Olimpijskim igrama trebao je biti trijumfalni povratak za Celin Dion, koja se bori s neizlječivom neurološkom bolesti koja uzrokuje ukočenost mišića i povećanu osjetljivost na zvuk, dodir i emocionalne podražaje.

Tada je obećala da će se vratiti na pozornicu “čak i ako bude morala puzati”, dodajući da joj je cilj ponovno vidjeti Eiffelov toranj. Pjesma Hymne à L‘amour odabrana je jer ju je izvorno otpjevala pokojna francuska glazbena ikona Edith Piaf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 23:08