KAKVA NAVALA

Oasis pojeli živce obožavateljima: Čekalo više od pola milijuna ljudi, sustav se rušio, a onda su krenuli i preprodavači...

Serija od 14 nastupa trajat će od 4. srpnja do 17. kolovoza, a započet će na stadionu Principality u Cardiffu
 Giuseppe Aresu/shutterstock Editorial/profimedia

Obožavatelji Oasisa koji su ih poželjeli iduće godine vidjeti uživo, ove su se subote ujutro prilično iživcirali pokušavajući kupiti kartu za jedan od njihovih najavljenih koncerata. Za koncerte u Irskoj u "redu" je u jednom trenutku stajalo više od 500.000 ljudi, a sustav se brzo i srušio.

Preprodavači su nudili karte doslovno u trenutku kad se prodaja otvorila, ali je ubrzo objavljeno da će karte koje se ne kupe preko službenih kanala biti poništene.

Karte za koncert Oasisa na stadionu Wembley su se na stranici Viagogo u petak navečer prodavale za do 5909 funti (oko 7015 eura), a na stranici StubHub i za 10.578 funti (oko 12.559 eura).

Lisa Webb, stručnjakinja iz britanske udruge za prava potrošača Which?, rekla je da ‘ne preporučuju kupovinu bilo kojih ulaznica koje se trenutno na internetu preprodaju po napuhanim cijenama‘.

Frustracija je izazvala brojne duhovite komentare po društvenim mrežama.

Serija od 14 nastupa trajat će od 4. srpnja do 17. kolovoza, a započet će na stadionu Principality u Cardiffu, prije nego što braća Gallagher napune Heaton Park u Manchesteru, Wembley u Londonu, Murrayfield u Edinburghu i Croke Park u Dublinu.

Nekolicina sretnika uspjela je dobiti kod za kupnju karata u pretprodaji. Naime, kako bi se osiguralo da najveći broj obožavatelja ima poštenu priliku za pristup ulaznicama, kandidati za pretprodaju bili su odabrani pomoću glasačkog listića. Prve ulaznice pojavile su se u prodaji u 19 sati u petak, i razgrabljene su za manje od pola sata.

Regularne ulaznice za nastupe sljedećeg ljeta u prodaji su se pojavile u subotu u 9 (u Irskoj) i 10 ujutro (u Velikoj Britaniji) prema našem vremenu, a kladionice su procijenile da su izgledi za dobivanje jedne od 1,4 milijuna ulaznica - 14 prema 1.

image
Paul Ellis/Afp

Oasis se ponovno okuplja nakon pauze od 15 godina, a svoj su posljednji koncert odradili 22. kolovoza 2009. na V Festivalu u Staffordshireu u Engleskoj. Bend je obilježio Britpop eru 1990-ih godina, a posebnu su popularnost stekli svojim albumima "Definitely Maybe" iz 1994. godine, te "What"s the Story Morning Glory" iz 1995. godine, koji je prodan u više od 23 milijuna primjeraka.

image
Jose Jordan/Afp

Kada su Noela posljednji put pitali hoće li se ikada vratiti, izjavio je da će to učiniti ako mu ponude 100 milijuna funti, na što je Liam rekao kako bi to učinio besplatno. Predviđa se da bi planirana turneja vrlo lako mogla zaraditi više od 400 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:02