TRAUMATIČNI TRENUTCI

Od teškog djetinjstva do slave: Sestra ju je drogirala i pokušala ‘prodati svodniku‘, a majka je bila ljubomorna na nju

Pjevačica je ovih dana otkrila da su joj proteklog tjedna preminule majka i sestra. S njima je Mariah Carey imala kompliciran odnos

Mariah Carey

 Planet Photos/planet/profimedia/

Slavna pjevačica Mariah Carey otkrila je da su proteklog vikenda preminule njezina majka Patricia i sestra Alison. "Srce mi je slomljeno jer sam prošlog vikenda izgubila majku. Nažalost, tragičnim spletom događaja moja je sestra izgubila život istoga dana", rekla je za People. Dodala je i kako se s majkom vidjela prošli tjedan, iako su posljednjih godina imale izrazito kompliciran odnos. Sestru, pak, nije vidjela dulje.

image

Mariah Carey

Aces/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Njezina se sestra Alison dugo borila s ovisnošću, a zbog nje je Mariah proživjela neke traumatične trenutke. Uzrok njezine smrti još nije poznat, ali je jedan prijatelj rekao da je Alison imala "probleme s organima" te da je bila na kućnoj njezi posljednja tri tjedna. Inače, Alison je 1990. godine dijagnosticiran HIV, a 2015. godine ozlijeđen joj je mozak nakon što su joj provalili u dom.

Prije četiri godine Mariah je objavila svoje memoare "The Meaning of Mariah Carey" u kojima je otkrila da ju je sestra drogirala, pokušala je "prodati svodniku", nanijela joj opekline trećeg stupnja... Alison joj je odgovorila na tvrdnje iz memoara te rekla kako je ona bila ta koju je njihova majka "dala u ruke muškaraca". Pjevačica je u memoarima rekla kako se morala maknuti od sestre, ali i brata Morgana zbog vlastite sigurnosti, nakon što su je oboje tužili za klevetu.

image

Alison Carey

John Chapple/johnchapple.com/mega/the Mega Agency/profimedia/

Pjevačičin odnos s majkom bio je kompliciran jer je, kako pišu strani mediji, Patricia bila ljubomorna na golem uspjeh koji je Mariah postigla u karijeri. Međutim, čini se da su uspjele riješiti svoje probleme prije nego što je njezina majka preminula.

Problemi u životu pjevačice pojavili su se i prije nego što se rodila 27. ožujka 1969. godine. Patricia se udala za Alfreda Roya Careyja, a njezina je se obitelj odrekla jer je on bio crnac. Veza Patricie i Alfreda ubrzo je postala vrlo toksična, a kad je Mariah imala tri godine, razveli su se. "Nije bilo neobično da naprave rupe u zidu ili da drugi objekti lete", napisala je Carey. Mariah i Morgan tada su otišli živjeti s majkom, a Alison je ostala s njihovim ocem. Međutim, iako njihov otac nije više živio s njima, situacija se u Mariahinom životu nije poboljšala. Kad je imala samo šest godina, policija je bila pozvana u njihov dom jer je netko napao Patriciu, a tada su rekli da će biti "čudo ako to dijete preživi".

image

Patricia Carey

Felipe Ramales/splashnews.com/splash/profimedia

Iako je proživjela teške trenutke s majkom, situacija je bila još gora s njezinom sestrom. "Kad sam imala 12 godina, sestra me nadrogirala valiumom, ponudila mi mali prst pun kokaina, nanijela mi opekline trećeg stupnja i pokušala me prodati svodniku", napisala je Carey. Navedeni svodnik je bio Alisonin dečko koji je uz sebe imao pištolj, a, kako je rekla pjevačica, zajedno su bili u drive-in kinu gdje je on stavio svoju ruku oko nje. Tada je netko primijetio što pokušava napraviti i spriječio ga.

Mariah je oduvijek imala talent za pjevanje, a već s 13 godina počela je pisati pjesme. Tri godine kasnije snimila je prvu demo-snimku. Zbog toga je njezina majka bila izrazito ljubomorna jer je oduvijek sanjala o tome da će postati operna pjevačica, što nije ostvarila. "Možeš se samo nadati da ćeš jednog dana biti pola pjevačice kakva sam ja", rekla joj je majka jednom prilikom, no Mariah joj je ubrzo dokazala da može biti vrlo uspješna.

image

Mariah Carey

Robyn Beck/Afp

Svoj prvi album "Mariah Carey" objavila je 1990. godine, a on je 11 tjedana bio na vrhu američkih top-ljestvica. Otada je nizala samo uspjehe, od kojih je zaradila oko 400 milijuna funti.

Dok je Mariah uživala u uspjehu i luksuzu, njezina se sestra borila s ovisnošću. Kao 16-godišnjakinja počela se baviti prostitucijom, a uskoro se i prvi put vjenčala. Nedugo potom postala je ovisna o heroinu, spavala je u automobilima ili hostelima za beskućnike... Kasnije je tvrdila da joj sestra nikada nije pomogla financijski.

Mariah je 2001. godine imala problema s mentalnim zdravljem. Njezin novi album i film "Glitter" nisu doživjeli uspjeh, prekinula je dugogodišnju vezu s pjevačem Luisom Miguelom... Posao joj je bio previše stresan i nije se mogla nositi s tim. Tada je otišla svojoj majci u nadi da će naći mir. Međutim, majka joj nije pružila utjehu. "Te se noći nisam slomila. Slomili su me ljudi koji su me trebali držati cijelom", rekla je ranije. Pjevačica je u to vrijeme završila na psihijatriji, a kasnije je potražila pomoć terapeuta.

image

Mariah Carey

Robyn Beck/Afp

Pjevačica nije u dobrim odnosima ni s bratom. Kako kaže, kao dijete je morala zvati policajce kako bi spriječila tučnjavu između njega i njihova oca. Tvrdila je i da je pokušavao uzeti novac od nje na neugodne načine. Morgan je jednom prilikom tužio Mariah zbog toga što je uništila njegovu reputaciju. Kad je 2016. godine Alison završila u bolnici, Morgan je bio jako ljut jer Mariah nije financijski pomogla sestri.

"Vjerojatno troši više na hranu za pse nego što bi je koštalo da se pravilno brinu o njezinoj sestri. Alison je očajnički pokušavala doći do Mariah. Nikad nam se nije javila", rekao je on. Predstavnici pjevačice rekli su kako je Mariah dala stotine tisuća dolara Alison i ostalim članovima obitelji. Mariah je jednom prilikom rekla i kako je umorna od toga da se njezina obitelj prema njoj ponaša kao da je bankomat.

Pjevačica danas redovito ide na terapije kako bi se lakše nosila s traumom koju je proživjela u djetinjstvu.

image

Mariah Carey

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 08:51