ŠVICARSKA JE DOMAĆIN

Odluka je pala! Zna se u kojem gradu će se održati Eurosong 2025., poznati su i datumi polufinala i finala

U užem izboru za grad domaćin bila je i Ženeva, ali je odluka pala na treći najveći grad po broju stanovnika u toj državi

Nemo  

 Livio Andrijic/Cropix

Eurosong 2025. godine održat će se u Baselu u Švicarskoj. U užem je izboru bila i Ženeva, a danas je odlučeno da će se natjecanje održati u trećem najvećem švicarskom gradu po broju stanovnika.

"EBU je oduševljen što će Basel biti domaćin Eurosonga 2025. godine. Natjecanje je rođeno u Švicarskoj, u Luganu 1956. godine i divno ga je vratiti natrag nakon skoro 70 godina. Strateški položaj Basela na raskrižju Europe ga čini idealnim mjestom za događaj koji slavi moć glazbe da spaja ljude preko granica. Sa svojim jedinstvenim spojem tradicije i inovacije, Basel odražava duh Eurosonga", rekao je Martin Österdahl. Eurosong će se održati u areni St. Jakobshalle, kako je rekao Martin.

Poznato je i kad će se natjecanje održati. Polufinala će biti 13. i 15. svibnja, a finale 17. svibnja.

Švicarska je postala zemlja domaćin Eurosonga nakon što su pobjedu na ovogodišnjem natjecanju odnijeli Nemo i pjesma "The Code". Međutim, brojni se ne slažu s time da natjecanje bude u toj državi, među njima i Kršćansko-konzervativna stranka Savezna demokratska unija Švicarske (EDU).

"Natjecanje za pjesmu Eurovizije je užasan propagandni događaj! Zemlja koja daje pozornicu ovom odvratnom smeću ne popravlja svoj imidž, već pokazuje svoje intelektualno propadanje", poručili su oni ranije. Također su najavili da će raspisati referendum o tome mogu li se javna sredstva iskoristiti za održavanje natjecanja u gradovima koji su se prijavili za domaćine Eurosonga.

image

Nemo

Livio Andrijic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:12