TO GA JE MOTIVIRALO

Olimpijski plivač planira osnovati obitelj s kćeri slavnog chefa: ‘Sin kojeg sam dobio s bivšom spasio me od alkoholizma‘

Adam Peaty vratio se plivanju i u travnju se kvalificirao za Olimpijske igre u Parizu tako što je osvojio naslov britanskog prvaka...

Adam Peaty

 Joe Giddens/pa Images/profimedia/Joe Giddens/pa Images/profimedia

Olimpijski plivač, Adam Peaty planira osnovati obitelj s djevojkom Holly, kćeri poznatog kuhara Gordona Ramsayja, prenosi Daily Mail. Adam već ima dijete, trogodišnjeg sina Georgea, kojeg je dobio s bivšom Eirianedd Munro. A upravo je to razlog zašto nije odustao od sporta kada mu je bilo najteže, kada se okrenuo alkoholu.

"Želio sam naučiti svog sina Georgea i svako dijete koje ću imati u budućnosti da ne odustaju kada stvari postanu teške ili kada se osjećaju kao da je svijet protiv njih. Odustaneš kada dođe pravo vrijeme. Mogu podnijeti gubitke, ali nisam mogao podnijeti žaljenje. Žaljenje bi svakog čovjeka pojelo iznutra", objasnio je olimpijski plivač.

Adam je upoznao Eirianedd na Tinderu 2019., već sljedeće su godine dobili sina, a onda su se Adam i Eirinaedd 2022. razveli. Prvotno su se 2021. našli na udaru javnosti nakon što je sportaš zamalo poljubio plesnu partnericu iz plesnog showa "Strictly Come Dancing", Katyu Jones. Kasnije je počeo izlaziti s Holly, koju je upoznao dok je bio u BBC-evoj emisiji, iako je još uvijek bio u vezi.

Sportaš se dotaknuo i posljedica koja mu je slava donijela. "Medalje su najhladnija stvar koju nosite jer u potrazi za veličinom uništit ćete veze. Ljudi će vam reći da postoji izbor, ali izbora nema. To je pobjeda ili poraz. Moram biti spreman uložiti sve u pobjedu. Većinu vremena moraš biti sebičan da postigneš ciljeve kojima težiš", objasnio je Adam.

Nakon teškog razdoblja i borbe s depresijom, Adam se vratio plivanju i u travnju se kvalificirao za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Osvojio je i naslov britanskog prvaka na 100 metara prsno za muškarce te postigao svoje najbrže vrijeme od 2021. godine.

image

Adam Peaty

Zac Goodwin/pa Images/profimedia/Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 09:17