TUŽNA VIJEST

Omiljeni DJ kojeg smo nekoliko puta slušali i u Hrvatskoj, preminuo na Ibizi, imao je samo 38 godina

- S dubokom tugom potvrđujemo preranu smrt Jacka Revilla, mnogima poznatog kao Jackmaster, priopćila je njegova obitelj

DJ Jackmaster

 Mike Pont/getty Images/profimedia/Mike Pont/getty Images/profimedia

Škotski DJ i producent Jackmaster je preminuo u dobi od 38 godina nakon ozljede glave, javlja Sky News pozivajući se na priopćenje obitelji.

Glazbenik čije je pravo ima bilo Jack Revill, preminuo je u subotu ujutro na Ibizi nakon komplikacija izazvanih ozljedom.

- S dubokom tugom potvrđujemo preranu smrt Jacka Revilla, mnogima poznatog kao Jackmaster, priopćila je njegova obitelj.

- Iako smo zaista dirnuti podrškom prijatelja, kolega i obožavatelja, molimo za privatnost dok se borimo s golemom tugom zbog ovog gubitka, dodali su.

DJ je rođen u Glasgowu. Bio je suosnivač diskografske kuće Numbers, a nedavno je s Kidom Enigmom objavio singl Nitro. Tada je rekao da se u klubovima osjeća uzbuđeno i nadahnuto, no da su sada takvi trenuci rijetki jer zbog pametnih telefona ljudi više ne plešu.

- Ne mogu vjerovati. Srce mi je slomljeno. Hvala ti za sva nevjerojatna sjećanja i inspiraciju, Jack. Ovo je jednostavno grozno, grozno, poruka je britanskog američkog dua Disclosure.

- Ne mogu vjerovati što čitam... u industriji punoj ega bio si jedan od najboljih momaka koje smo ikad sreli na putu. Naše misli su s obitelj i prijateljima, poručuje još jedan britanski plesni i elektronički duo, CamelPhat.

Revillu se pripisuju zasluge za otkrivanje brojnih inovativnih umjetnika.

DJ Jackmastera imali smo prilike slušati i u Hrvatskoj. On je 2017. godine nastupao u Zagrebu, a taj se nastup dugo prepričavao. Godinu kasnije stigao je na #Welovesound festival.

Ovaj mladi škotski DJ prema izboru slušatelja i fanova Resident Advisora izabran je za drugog najboljeg DJ-a u svijetu 2016. godine. Također, dobitnik je nagrade ‘Best DJ‘ na Best of British Awards dodjeli nagrada. Stil ovog talentiranog DJ-a iz Glasgowa se može opisati kao velika sposobnost kombinacije mnoštva raličitih žanrova sve od disco trackova savršeno ukomponiranih u house i techno glazbu.

Impresivan CV uključuje i činjenicu kako je Jackmaster sa svojih tek navršenih 17 godina postao resident DJ poznatog kluba u Glasgowu, a 2014. postao je treći DJ rezident domaćin londonskog kluba XOYO te kluba DC10 na Ibizi. Svoj status velike zvijezde u usponu Jackmaster je potvrdio spektakularnim partyjem za zatvaranje sezone u klubu Usuhaia na Ibizi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 12:08