FRONTMEN BENDA

Otkriven uzrok smrti Shiftyja (49), kreatora legendarnog hita ‘Butterfly‘

Glazbenik je preminuo prije tri mjeseca, a dugo godina se borio s ovisnošću

Shifty Shellshock

 Jared Milgrim/The Photo Access/Profimedia

Frontmen benda Crazy Town, Seth Binzer, poznatiji kao Shifty Shellshock, preminuo je prije tri mjeseca, a sada je otkriven uzrok njegove smrti. Kako prenosi The New York Post, glazbenik je preminuo od slučajnog predoziranja.

Iz ureda medicinskog istražitelja Los Angelesa su potvrdili da su u njegovom tijelu pronašli fentanil, kokain i metamfetamin.

image

Seth Binzer, Crazy Town

Ken Howard/Alamy/Alamy/Profimedia

Shellshock je preminuo 24. lipnja s 49 godina, a vijest o njegovoj smrti je tada potvrdio menadžer Crazy Towna, Howie Hubberman. On je bio i prvi koji je rekao da se glazbenik predozirao, ali je tek sada potvrđeno da je to bio službeni uzrok njegove smrti.

"Seth Binzer, nakon borbe s ovisnošću i brzog uspjeha Crazy Towna s pjesmom ‘Butterfly‘, više nikada nije mogao postići takvu razinu uspjeha kako bi se mogao nositi sa svojim ovisnostima. Svi smo pokušali, ali naposljetku nismo uspjeli, inače bi Shifty još bio ovdje", poručio je on ranije.

Glazbenik je uvijek bio otvoren oko borbe s ovisnošću, a svojedobno je priznao da je konzumirao kokain i stimulanse. Prošle je godine rekao da se još uvijek nada da će se moći otrijezniti.

image

Shifty Shellshock

Myrtle Beach Police Department/

"Mislim da sam bio previše divlji da bih ostao ovdje dugo vremena. Uspio sam preživjeti puno ludih s*anja i došlo je do toga da sam rekao: ‘Želim živjeti‘. To je potpuno novi način života koji morate sporo naučiti sami sebe. Kako bi to učinili pravilno, morate napraviti više nego samo željeti to", rekao je on tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 12:26