VRTOGLAVE CIFRE

Otkrivena godišnja zarada princa Williama, iznos je papren: Evo kako stoji u odnosu na druge članove kraljevske obitelji

Britanska kraljevska obitelj je među najbogatijima u svijetu, ali nikad nije bilo poznato koliko zapravo novca imaju

Prince William

 Adrian Dennis/afp/profimedia/

Britanska kraljevska obitelj je zasigurno među najbogatijim obiteljima na svijetu, ali nikad nije bilo poznato koliko zapravo novca imaju. Međutim, sad je otkriveno koliko je princ William zaradio tijekom financijske godine 2023.-2024. Kako piše Page Six, princ je dobio više od 23 milijuna funti prihoda od svog imanja u Vojvodstvu Cornwall.

image

Princ William

Maja Smiejkowska/Afp

Imanje je William naslijedio od svog oca, kralja Charlesa, 2022. godine, a od svojih je ulaganja prikupilo višak za raspodjelu od 23.6 milijuna funti. Osim imanja je William dobio i novu titulu - Vojvoda od Cornwalla.

William je imenovan i Pokroviteljem nogometnog saveza, a istu je titulu prije njega nosila njegova baka, kraljica Elizabeta II. Dobio je i ovlasti nad dobrotvornom organizacijom Welsh Guards i kraljevskom poljoprivrednom udrugom Cornwall. Također su ga imenovali i predsjednikom Viktorijinog i Georgeovog križa.

image

Princ William

Chris Jackson/Afp

Princ William nije jedini član kraljevske obitelji koji zarađuje vrtoglave iznose svake godine. Kako je ranije pisao The Guardian, kralj Charles, koji je zadužen za plaćanje drugih članova kraljevske obitelji koji obnašaju svoje dužnosti, prima godišnju isplatu iz državne potpore Ministarstva financija koja iznosi oko 86.3 milijuna funti. Državna potpora pokriva troškove drugih članova kraljevske obitelji, kao i održavanje imovine i putovanja.

image

Kralj Charles III.

Adrian Dennis/Afp

Nakon što je postao kralj, nagađa se da godišnje dobije 20 milijuna funti od svog imanja u Vojvodstvu Lancastera. Iako nije poznato koliko novca godišnje zaradi kraljica Camilla, poznato je da njezini prihodi dolaze od kralja Charlesa i njegovog prihoda koji dobije od imanja u Vojvodstvu Cornwall.

image

Kralj Charles i Camilla

Shutterstock Editorial/Profimedia/

Kraljev najmlađi brat princ Edward i njegova supruga Sophie iznajmljuju štale već godinama, a prošle su godine za iznajmljivanje dobili 130.000 funti. Uz to je Edward dobio i 6.5. milijuna funti za svoje kraljevske dužnosti od 1982. godine.

Godišnji prihodi princa Harryja, koji više ne obnaša svoje kraljevske dužnosti, i njegove supruge Meghan Markle nisu poznati, a ne zna se ni koliko točno zarađuje princeza Kate Middleton.

image

Princeza Kate Middleton na finalu Wimbledona

Andrej Isakovic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 08:30