VRAĆA SE OASIS?

Pala pomirba zaraćene braće nakon 15 godina?! ‘Zarada od 400 milijuna definitivno je pripomogla...‘

Liam je također dao naslutiti da se nešto novo kuha, a nova objava trebala bi ići u utorak u 8 ujutro...

Liam Gallagher i Noel Gallagher

 Diena-brengola/face To Face/Face To Face/Profimedia/

Obožavatelji su čekali još od davne 2009. i konačno dočekali - braća Gallagher, čini se, konačno su se pomirila! Liam Gallagher posvetio je Oasisovu pjesmu ‘Half the world away‘ svom otuđenom bratu Noelu tijekom nastupa na Reading festivalu u nedjelju navečer. Zbog toga se čini da je ratna sjekira konačno zakopana, a još ranije tog istog dana, Gallagher je potaknuo šuškanja da bi se braća mogla ponovno ujediniti, a Oasis ponovno zapjevati.

Obožavatelji zadovoljno trljaju ruke, a ovaj se koncert željno iščekuje još od 2009., kad su se braća potukla iza pozornice na festivalu Rock en Seine u Parizu. Bilo bi to prvi put da se pojave na istoj pozornici, još otkada je Liam u backstageu oštetio jednu od Noelovih gitara, a ovaj je dramatično napustio bend i prekinuo suradnju.

Tijekom svog nastupa na Reading festivalu, 51-godišnji Liam izveo je nekoliko Oasisovih hitova s njihovog debitantskog albuma ‘Definitely Maybe‘. Predstavljajući B stranu albuma "Half the world away" iz 1994. poručio je: "Želim ovu pjesmu posvetiti Noelu je***om kralju Gallagheru."

"Imali smo osjećaj da je to u planu još otkako se Noel razveo", poručili su odmah obožavatelji putem društvenih mreža.

Liam je također dao naslutiti da bi nova objava trebala ići u utorak u 8 ujutro, a i na društvenim mrežama Oasisa pojavio se novi video u kojem se prvo ispisuje datum 27.8.2024., a zatim se to promijeni u najavu za "8 sati".

"Noel i Liam nikada neće biti najbolji prijatelji, ali žele ponovno pokrenuti Oasis zbog obožavatelja. Oni ne postaju mlađi, a potražnja za njima je ogromna. Odlučili su sad ili nikad. Noel se dugo opirao, ali sad je konačno popustio i pristao se vratiti. Razgovarao je s Liamom telefonom i imaju iste stavove. Znaju da će ovo ponovno okupljanje ući u povijest glazbe", rekao je izvor za The Sun.

image

Noel Gallagher i Liam Gallagher

Pa Wire/press Association Images/Pa Images/Profimedia/

Profesor Jonathan Shalit OBE, šef agencije za talente InterTalent, rekao je za The Sun da bi mogli zaraditi više od 400 milijuna funti od turneje i svih preostalih poslova vezanih uz nju.

"S ulaznicama, sponzorstvima, robom i snimanjem, predviđam da bi svaki od njih dvojice mogao zaraditi više od 50 milijuna funti. Ovo je turneja koja bi vrlo lako mogla zaraditi više od 400 milijuna funti", rekao je.

Naime, Oasisu je već ranije obećana isplata od 50 milijuna funti ako se ponovno okupe i naprave svjetsku turneju, a čini se da će Liam uskoro to i potvrditi. Navodno je upravo taj vrtoglavi iznos potaknuo zaraćenu braću da zakopaju ratnu sjekiru nakon 15 godina.

image

Liam Gallagher

Brian J Ritchie/Hotsauce/shutterstock Editorial/profimedia

Obožavatelji benda šuškali su i o tome da je Noela Gallaghera bivša supruga Sara MacDonald toliko financijski iscijedila nakon razvoda vrijednog 20 milijuna funti, da mu mogućnost dodatne zarade sada ne pada tako teško...

Liam je ranije izbezumio svoje vjerne obožavatelje kada su ga na X-u pitali o planiranim Oasisovim nastupima, a on im je tada napisao: "Vidimo se u prvim redovima."

Kasnije je 3,6 milijuna ljudi poručio: "Nikada mi se nije sviđala ta riječ BIVŠI."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 17:19