PLJUŠTE ISPRIKE

Palestinska manekenka progovorila o reklami zbog koje su je optužili da slavi masakr Izraelaca: ‘Adidas je kriv...‘

Adidas se također oglasio po pitanju kontroverze i ispričao se zbog reklame u kojoj promoviraju model tenisica s Igara u Münchenu,

Bella Hadid

 Lusg/Backgrid Uk/Profimedia

Model Bella Hadid oglasila se po pitanju svoje kontroverzne Adidas kampanje na temu Olimpijskih igara u Münchenu koja je izazvala bijes među obožavateljima.

Kao što znamo, ranije ovoga mjeseca Hadid je snimila kampanju u kojoj drži tenisicu iz 70-ih u čast 52. godišnjice OI u Münchenu, koje je obilježio tragični teroristički čin.

Naime, 11 izraelskih sportaša i jednog njemačkog policajca tada je ubila palestinska militantna skupina, prenosi Page Six. U svom posljednjem obraćanju obožavateljima Hadid je izrazila razočaranje nedostatkom osjetljivosti s kojom je ušla u kampanju.

"Nikada se ne bih svjesno bavila bilo kakvom umjetnošću ili poslom koje je povezano s užasnom tragedijom bilo koje vrste. Moj tim je trebao znati, Adidas je trebao znati i ja sam trebala napraviti više istraživanja kako bih i ja znala, razumjela i progovorila", rekla je manekenka koja je Palestinka te aktivistica za palestinske ciljeve.

"Palestina nije sinonim za terorizam, ova je kampanja nenamjerno istaknula događaj koji ne predstavlja tko smo mi. Ja sam ponosna Palestinka i naša kultura je više od stvari s kojima se izjednačavala prošlih tjedana. Antisemitizmu nema mjesta u oslobađanju palestinskog naroda. Uvijek ću se zalagati za mir umjesto nasilja, svaki dan. Mržnji ovdje nema mjesta i ja ću uvijek zagovarati, ne samo svoj narod, već i svaku osobu diljem svijeta", poručila je Hadid.

image

Bella Hadid o kontroverznoj kampanji

Screenshot Instagram/Bella Hadid/

Adidas se također oglasio po pitanju kontroverze i ispričao se zbog negativnog utjecaja na Hadid zbog kampanje. "Ovo nije namjerno i ispričavamo se za bilo kakvo uzrujavanje ili nevolju uzrokovanu zajednicama diljem svijeta", oglasili su se iz popularnog brenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 06:17