SVEN GORAN ERIKSSON

Partnericu je varao sa slavnom ljepoticom koja ga je usporedila s policom iz Ikee: ‘Bila su mu važna samo djeca i nogomet‘

Nedavno je izašao dokumentarac o njemu na Amazon Primeu, ‘Sven‘ u kojem je progovorio o svemu pa tako i ljubavnim aferama

Sven Goran Eriksson

 Insidefoto/ddp Usa/profimedia/Insidefoto/ddp Usa/profimedia

Legendarni bivši švedski izbornik Sven Goran Eriksson početkom ove godine javno je objavio da mu je dijagnosticiran rak u poodmakloj fazi, a sada je stigla vijest da je preminuo u 77. godini života. Nedavno je izašao dokumentarac o njemu na Amazon Primeu, "Sven", u kojem je progovorio o svemu pa tako i ljubavnim aferama koje su javnosti dobro poznate.

image

Sven Goran Eriksson

Pa Images/alamy/alamy/profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Erikson je rekao za sebe da je bio ‘glup‘ što je varao partnericu Nancy Dell‘Olio s poznatom švedsko-britanskom TV-voditeljicom, bivšim modelom Ulrikom Jonsson i tajnicom Engleskog nogometnog saveza Fariom Alam. Ipak, kao ljubavnik nije ostao u dobrom sjećanju.

Njegova najpoznatija afera bila je upravo ta s glumicom i manekenkom Ulrikom Jonsson, koja je nakon gužvanja plahti s Erikssonom izjavila da je "spavati s njim bilo jednako dosadno kao kad postavljate Ikeinu policu za knjige". Otkrila je i da joj je slavni trener dao bjanko ček tijekom njihove afere "lišene strasti", no da ga ona ga unovčila, ali da ga je zadržala kao uspomenu.

"Imao je svu tu moć i novac, a ipak je bio najslabiji muškarac kojeg sam ikada upoznala. Mislim da je bio cijepljen od romantike", rekla je Jonsson za aferu koja je trajala 16 tjedana pa dodala da bi Eriksson pričao samo o nogometu. No, Eriksson joj se povjerio i o tome kako želi završiti vezu s Nancy Dell‘Olio, jer ona "iz njega izvlači svu energiju".

Zvao ju je svak dan, čak i kada je otišao na odmor s Nancy, i govorio joj kako je lijepa i koliko je želi vidjeti.

Opisala je i kako je tijekom njihove kratkotrajne veze on odlučio otputovati u svoju kuću u Portugal između dvije utakmice reprezentacije, ali i kako su se našli u VIP salonu na aerodromu Heathrow i pretvarali da su se upravo sreli, a kasnije sjedili jedno do drugog u zrakoplovu i pritom se cijelo vrijeme hihotali. Proveli su noć u njegovoj kući, domaćica im je pripremila večeru, a sljedećeg jutra zajedno se uputili u zračnu luku.

image

Nancy Dell‘Olio

Brett Kaffee/thibault Monnier/pacific Coast News/profimedia/Brett Kaffee/thibault Monnier/pacific Coast News/profimedia

Kada je vijest o njihovoj aferi procurila u javnost, njegova ‘vatrena‘ Talijanka koja ga je čekala kod kuće ošamarila ga je. No, Dell‘Olio, koja je ostavila svog supruga zbog nogometaša i trenera, ipak je ostala s njim po savjetu svog odvjetnika.

"Prvi dojam o Svenu bio mi je da je jako, jako seksi. Bila sam zaljubljena do ušiju. To nije bilo nešto što sam željela. Bila sam udana i ostavila sam muža zbog Svena. Mi smo bili Sven i Nancy već od prvog spoja. Bila sam prva dama engleskog nogometa i nijedna druga nije mogla doći na moje mjesto", ispričala je Nancy.

"A onda se dogodila ta Svenova glupost. Nakon prvog skandala htjela sam ga ostaviti. Nisam si mogla priznati da postoji mogućnost da sam pogriješila. Da sam ostavila sve zbog njega, a on mi tako vraća. Moji su mi odvjetnici savjetovali da mu dam još jednu šansu i da razmislim što bih sve mogla dobiti zbog te situacije", priznala je.

image

Ulrika Jonsson

Nicolas Asfouri/afp/profimedia/Nicolas Asfouri/afp/profimedia

"Trebala bi mi biti zahvalna što sam joj podigla ugled. Kada je ta afera dospjela na naslovnice, Nancy je preko noći postala slavna. I ona je to iskoristila u svoju korist. Nikada ne bi dospjela u show ‘Strictly Come Dancing‘ da nije bilo mene. On je govorio da se boji ostaviti je. Nikada se u životu nisam ni s kim svađala zbog nekog muškarca. Znam da se Nancy grčevito držala Svena, ali stvarno nije imala razloga za brigu. Nikada mi nije obećao da će je ostaviti, jer ja to od njega nikad nisam ni tražila", ispričala je Jonsson.

"On u svom dokumentarcu tvrdi da nije počinio zločin i u pravu je. Ali pogriješio je. Njemu su ionaku u životu bitne samo tri stvari - njegovo dvoje djece, koje obožava, i nogomet. Sigurna sam da žali zbog nekih svojih postupaka, ali kakva korist od kajanja kad ti sat otkucava? Ne želim mu zlo", kaže Jonsson.

Osim Jonsson, Eriksson je imao aferu i s tajnicom Alam. Ona je spavala i s njim i s izvršnim direktorom nogometnog saveza Markom Paliosom te je bila prisiljena dati ostavku. Ona je nakon toga dala niz intervjua, a otkrila je i da su je nagovarali da sve ispriča u javnosti. "Zaradi nešto novca, zašto ne? - govorili su mi. A iskreno, bila sam lijepa i mlada te sam lako privlačila veliku pažnju", priznala je Alam, koja je, kako se govori, od te priče zaradila 300.000 funti.

"Sven nije razmišljao poput drugih superbogatih ljudi. Pričao mi je o poeziji, o umjetnosti. Govorio je da se bavi jogom i slične stvari. Jednostavno sam se zaljubila u njega, a to je bio samo fitilj koji je doveo do eksplozije", rekla je bivša ljubavnica koja se nije ljutila zbog toga što su je opisivali kao sponzorušu.

Eriksson u dokumentarcu priznaje da sada više cijeni svoju obitelj, koja uključuje i partnericu Yaniseth Alcides, bivšu plesačicu koju je upoznao u Meksiku i s kojom je već 16 godina.

image

Sven Goran Eriksson i Yaniseth Alcides

Christine Olsson/afp/profimedia/Christine Olsson/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:44